Segueixo en la mateixa línea de l' entrada anterior, de receptes que ens ajudin a controlar el colesterol.
Quan vam saber que la Marta i la Mireia tenien hipercolesterolemia familiar, un dels problemes va ser el de les patates fregides, que no en podien menjar, perquè els fregits no son recomanables per controlar el colesterol i que els agraden molt.
Aquestes patates, encara que ho semblen d' aspecte i també de gust, no són fregides. Són fetes al forn, d' una manera molt més lleugera. Sembla que són bones, doncs quan les hi serveixo no sento protestes ni escarafalls.
A vegades simplement amb sal i pebre, o pebre vermell, altres amb una mica de maionesa el més lleugera possible.
INGREDIENTS
Patates
sal, oli
PREPARACIÓ
Tallem les patates com per fer-les fregides. Les posem al foc en una olla amb aigua freda. Les fem bullir i les deixem a foc lent que bullin durant uns 5 minuts( les hem de vigilar que no es coguin masa, doncs segons el tipus de patates la cocció pot ser més o menys llarga; han d' estar una lleugerament toves i no s' han de desfer) . Així les hi fem una pre-cocció i no ens costarà tant de coure-les al forn.
Les escorrem, deixant-les uns minuts que s' escorrin bé. I les escampem damunt la plata de forn coberta amb una làmina de silicona o paper de forn. Les amanim amb un rajet d' oli d' oliva i una mica de sal.
Les posem al forn, al gratinador durant uns 30 minuts. De tant en tant les anem tombant perque no se'ns cremin.
22 comentaris:
que curiós......
k bé, ho probarem,ja t'explicaré.
fins aviat
una delicia de patates, i sense greix
Ja tant jovenetes i ja han de tenir cura amb el colesterol,encara que val mes controlar ara que no desprès tenir de canviar la dieta.
M'agrada moltissim aquesta recepta.
Un petó
Si a elles els hi agrada i no protesten sens dubte deuen tenir molt bon sabor.
Es una recepta que va bé per tothom.
Petons.
Mira aquesta recepta va bé per tothom..ja que es una bona forma de menjar patates fregides i sanes.
petons
Tots hauríem de menjar així eh? Provaré de fer-les que més sanes ho són. Gràcies. PEtons
em sembla una recepta perfecta, l'aprofitarem segur!
Dons, si realment queden cruixents, com les fregides, em sembla una recepta genial !!!! Les provaré, segur.
Petonets.
Tot lo que sigui baixar calorias ens agrada!!!! i no per això están mens bones.Petons.
Molt bona idea!!! Són molt saludables!!
Jo m'he acostumant a fer els ous a la planxa (elèctrica) i no ferrats. No és el mateix...però son molt bons, també.
Olga
Una bona alternativa molt més sana i igual de gustosa!
molt bona alternativa
A casa també ens he de vigilar...Oh!quina solució ens has donat.
Ideals per a casa!!! Aquestes les he provar....
Ptns
Però si acabes de trobar la solució a tots els nostres problemes... així podem menjar patates caaaaaada dia!!!! :D jaja esperem que això de la hipercolesteremia no us porti masses problemes :)
Un petoneeet! :D
Fa dies que visito el teu blog i...tens coses fantàstiques!!!Aquesta receptes de les patates,la provaré de fer aquesta setmana!!
Jo fa uns dos mesos que tinc un bloc de cuina i t'he afegit a la meva llista de blogs.
Et passo l'enllaç!!
http://lacuinadelolga.blogspot.com/
Quina bona proposta!!! no m´extranya que no diguin res en contra.. si han d´estar molt millor que les fregides.. jo que soc que poca "fritanga" les trovo ideals.... petons,
Bé a casa ens agraden i ara sempre les faig així, fins i tot si en compro de congelades (encara que no siguin tan recomanables) les faig també així, i queden bé.
Moltes gracies pels vostres comentaris. Ptns.
M´agrada molt l´idea i ho provaré. Han de ser molt més lleugeres.
Quina bona idea!! Jo no menjo gaire fregits i això em pareix genial, ho he de provar :)
Las recetas de Glutoniana
Todos cocinamos sin gluten
Només una coseta, les patates y l'oli d'oliva o de girasol no tenen gens de colesterol ja que son d'origen vegetal i no animal, aixi que no hi hauria problema perque les menjesin. Pero si que es veritat que la quantitat de calories baixa bastant :3
Publica un comentari a l'entrada