dimarts, 31 de gener del 2012

MANDONGUILLES DE LLUÇ AMB MONGETES I BOLETS

Una recepta que ens anirà molt bé per fer passar el fred que fa aquesta setmana. Del llibre "Avui convido jo" de l' Isma Prados.

INGREDIENTS

400 grs. de lluç
100 grs. de gambes pelades
150 grs. de molla de pa dur
2 alls
julivert
1 ou
200 grs. de mongetes cuites
200 grs. de bolets (congelats o en conserva)
Una mica de farina per arrebossar les mandonguilles 
1/ 2 culleradeta de pebre vermell dolç, oli d' oliva, sal, pebre

PREPARACIÓ

Posem el peix en una cassola amb poca aigua (només que el cobreixi). El tapem i el posem a foc lent fins que arrenqui el bull. L' apartem del foc i el deixem refredar.
Piquem el julivert, els allls i la molla de pa dur. Traiem el peix de l' aigua de la cocció (i la reservarem) i el piquem traient-ne les espines. Afegim el julivert, l' all i el pa. També l' ou. Barregem bé, fem les mandonguilles i les enfarinem. Les fregim en oli d' oliva.

Saltegem els bolets en una paellla a foc viu, els salpebrem. Afegim una part de l' aigua de cocció del peix, i quan bulli, abaixem el foc i afegim les mongetes i les mandonguilles. Hi posem el pebre vermell i una mica més de julivert. Deixem coure uns 5 minuts.

16 comentaris:

Miquel ha dit...

caray esto tiene una pinta tremenda de buena.Me encanta tu receta de hoy
peto

Sònia ha dit...

Mmmmm.... amb aquest fred i un bon pa, una combinacio perfecta!!!
Un petonas
Sònia

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina bona barreja, així les llegums son molt sanes.
Petons.

lolines ha dit...

una perfecta combinaciò, llegums i peix i bolets de tot y mol bo.

Visc a la Cuina ha dit...

Un plat perfecte, ben complet!

mamilu ha dit...

Que curiós , aixo s'ha de provar, a de ser molt bò!!! petons.

Gemma ha dit...

M'encanten les mandonguilles de peix! Més lleugeres i super gustoses. Una recepta sana i boníssima.

Tapa't de tapes ha dit...

M'encanten les mandonguilles de peix i reconec que mai no n'he fet, sempre les compro. Si m'animo amb aquest llucet a veure si em queden tan bé com a tu! Petons

GEMMA ha dit...

Espero que si, que ens ajudi a pasar aquets dies de fresqueta!!!
I abrigat bé, que per el Berguedá fa un fred que pela !!!!
Petonets.

Catieu ha dit...

Si nois si, sembla que ve fred i "del bueno". No he preparat mai mandonguilles amb peix. M'emporto la teva recepta....
Petonets

Anna ha dit...

Tu ho has dit, és JUST el que ve de gust avui que fa tan de fred!! M'ha sorprès molt això de les mandonguilles de lluç, ho provaré seguríssim!! :D

Un petonàs!! :)

Lídia ha dit...

quina bona recepta, m'agradan tots els ingredientes que has posat, és que l'Isma fa coses molt guays

ptns

Fem un mos ha dit...

Un plat que ha d’estar molt bé, i és un altre manera de menjar peix
Petons

Anònim ha dit...

Quina bona pinta què fa! perfecta combinació, l'ha probaré!
T'acabo de conèixer, de fet, avui mateix començo el meu blog de cuina i estic tafanejant per internet i estic descobrint molt però que molt bones cuineres! Des de Lleida t'invito al meu blog, m'encantaria que partissipessis! Núria-Cocó
http://algomasquecocina.blogspot.com

ANNAFS ha dit...

Hola,

Espero que us animeu a fer aquest plat que segur que us agradarà.

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

PILAR ha dit...

Quin plat més bo i complert. Tot un acert.
Petons!