Aquesta és la recepta que em portarà a Manlleu el proper dissabte dia 26 on es cel.lebra la Festa del porc i la cervesa. És finalista del IVconcurs de receptes per a bloguers que organitza la revista CUINA. I ens han preparat un seguit d' activitats d' allò més interesants : visita al museu industrial del Ter, showcooking amb Pep Nogué , dinarem al restaurant Sambucus i a la tarda sabrem el verecdicte del jurat, a veure quines seran les receptes guanyadores...
Aquest any va de botifarra, així que havíem de cuinar una recepta amb botifarra crua, del perol o negra. Jo em vaig decantar per fer servir la botifarra del perol, que a La Cooperativa Agrobotiga de Cal bassacs en tenen de molt bona, la fan de manera artesanal , com la que fèiem a casa. Les creps amb farina d' espelta guanyen molt en gust, i per fi vaig fer servir una farina de blat de moro ( com la utilitzada per fer "farinetes" però en aquest cas no era torrada), per fer una beixamel una mica diferent i que combinés bé amb els altres ingredients.
INGREDIENTS
Per les creps
100 grs. de farina d' espelta
50 grs de farina normal
250 ml de llet
2ous
1 cullerada d' oli
1 culleradeta de sal
una mica més d' oli per coure les creps
Pel farcit de les creps
1 carbassó petit
1/2 ceba
1 pastanaga
400 grs. de botifarra del perol
Per la beixamel
2 cullerades de farina de blat de moro
500 ml. de llet ( si n' hi falta en tindrem
més per afegir)
sa, pebre, nou moscada
Per decorar
Blat de moro torrat (kikos)
PREPARACIÓ
Comencem fent les creps: Barregem tots els ingredients a la batedora i les fem coure en una paella d' uns 23 cm de diàmetre, per les dues bandes. Les reservem.
Fem el farcit: pelem i ratllem les verdures i
les fem saltejar en una paella amb un raig d' oli. Afegim la botifarra del
perol esmicolada i donem unes voltes perquè es desfaci i quedi tot lligat.
Fem la beixamel: posem oli en un cassó o
cassoleta petita i hi fem fregir la farina de blat de moro, afegim la llet mica
en mica i deixem que bulli uns 5 minuts. Si veiem que ens queda massa espessa
hi podem afegir més llet. La salem i l' aromatitzem amb nou moscada i pebre.
Montem les creps farcint-les amb la preparació
de botifarra i verdures. Posem en plats individuals o en plates una mica de
beixamel i seguidament les creps, acabem amb una mica més de beixamel per
damunt.
Al moment de servir escalfem ( si cal)les
creps al microones, i hi espolsem uns kikos aixafats amb el morter.
8 comentaris:
Unes creps diferents, originals i molt bones.
Gaudeix el dissabte de tot ho que us espera a Manlleu.
Petons.
Ummm que bones!!! m'agraden les creps, l'espelta, la botifarra...
Noiaaaaaaaaa!!!! Quines creps més bones!!!!!!
Petons,
Olga
mmm...han de quedar unes creps suuuuper gustoses!!!
Molta sort a Manlleu!!!
Anna; Quin seguit de productes tant i tant sans i saludables que presentes.
Doncs, a gaudir i disfrutar d'aquest moment. Salutacions Anna¡¡ :O)
Uau! Quina bona pinta! Els trobo ben originals!
Que vagi molt bé! Aquestes crepes fan cara de guanyadores...
Fan una pinta brutal!! Bona recepta!
Petons
Publica un comentari a l'entrada