dimecres, 23 de setembre del 2015

CREPS D' ESPELTA AMB BOTIFARRA, VERDURETES I BEIXAMEL DE BLAT DE MORO




Aquesta és la recepta que em portarà a Manlleu el proper dissabte dia 26 on es cel.lebra la Festa del porc i la cervesa. És finalista del IVconcurs de receptes per a bloguers que organitza la revista CUINA. I ens han preparat un seguit d' activitats d' allò més interesants : visita al museu industrial del Ter, showcooking amb Pep Nogué , dinarem al restaurant Sambucus i a la tarda sabrem el verecdicte del jurat, a veure quines seran les receptes guanyadores... 

Aquest any va de botifarra, així que havíem de cuinar una recepta amb botifarra crua, del perol o negra. Jo em vaig decantar per fer servir la botifarra del perol, que a La Cooperativa Agrobotiga de Cal bassacs en tenen de molt bona,  la fan de manera artesanal , com la que fèiem a casa. Les creps amb farina d' espelta guanyen molt en gust, i per fi vaig fer servir una farina de blat de moro ( com la utilitzada per fer "farinetes" però en aquest cas no era torrada), per fer una beixamel una mica diferent i que combinés bé amb els altres ingredients. 



INGREDIENTS

Per les creps

100 grs. de farina d' espelta
50 grs de farina normal
250 ml de llet
2ous
1 cullerada d' oli
1 culleradeta de sal
una mica més d' oli per coure les creps

Pel farcit de les creps

1 carbassó petit
1/2 ceba
1 pastanaga
400 grs. de botifarra del perol

Per la beixamel

2 cullerades de farina de blat de moro
500 ml. de llet ( si n' hi falta en tindrem més per afegir)
sa, pebre, nou moscada

Per decorar

Blat de moro torrat (kikos)


PREPARACIÓ


Comencem fent les creps: Barregem tots els ingredients a la batedora i les fem coure en una paella d' uns 23 cm de diàmetre, per les dues bandes. Les reservem.

Fem el farcit: pelem i ratllem les verdures i les fem saltejar en una paella amb un raig d' oli. Afegim la botifarra del perol esmicolada i donem unes voltes perquè es desfaci i quedi tot lligat.

Fem la beixamel: posem oli en un cassó o cassoleta petita i hi fem fregir la farina de blat de moro, afegim la llet mica en mica i deixem que bulli uns 5 minuts. Si veiem que ens queda massa espessa hi podem afegir més llet. La salem i l' aromatitzem amb nou moscada i pebre.

Montem les creps farcint-les amb la preparació de botifarra i verdures. Posem en plats individuals o en plates una mica de beixamel i seguidament les creps, acabem amb una mica més de beixamel per damunt.

Al moment de servir escalfem ( si cal)les creps al microones, i hi espolsem uns kikos aixafats amb el morter.   









8 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Unes creps diferents, originals i molt bones.
Gaudeix el dissabte de tot ho que us espera a Manlleu.
Petons.

Sílvia A. ha dit...

Ummm que bones!!! m'agraden les creps, l'espelta, la botifarra...

La Cuina de l'Olga ha dit...

Noiaaaaaaaaa!!!! Quines creps més bones!!!!!!
Petons,
Olga

Gemma ha dit...

mmm...han de quedar unes creps suuuuper gustoses!!!
Molta sort a Manlleu!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; Quin seguit de productes tant i tant sans i saludables que presentes.
Doncs, a gaudir i disfrutar d'aquest moment. Salutacions Anna¡¡ :O)

Tapa't de tapes ha dit...

Uau! Quina bona pinta! Els trobo ben originals!

VISCalacuina ha dit...

Que vagi molt bé! Aquestes crepes fan cara de guanyadores...

GEMMA ha dit...

Fan una pinta brutal!! Bona recepta!
Petons