dimarts, 1 de juny del 2010
SOPA DE TIRABECS
Quan de temps feia que no menjava aquesta sopa! I m' agradava molt, quan me'n feia la meva tieta, ja fa uns quants anys, en una època que sopava a casa seva.
Els tirabecs són una varietat dels pèsols, amb un gust molt fi. I s' aprofita tant la tavella com el gra de dintre, que és petit, si són tendres. A vegades no és fàcil trobar-ne a les fruiteries per comprar-ne. Avui la meva tieta me n' ha portat uns quants, i després de demanar-li que em fes memòria de la sopa que em preparava, he decidit fer-la per sopar. Són les 6 de la tarda i ja la tinc feta, només hauré d' escalfar-la una mica quan ens la volguem menjar. No crec que a les meves filles els faci massa gràcia, sobretot quan la vegin tan verda, però espero que ,al menys, la tastin.
INGREDIENTS
tirabecs ( uns 150- 200 grs)
llesques de pa (millor si és sec)
100 grs de cansalada blanca
1 litre i mig d' aigua
sal, oli d' oliva
PREPARACIÓ
Rentem els tirabecs i traiem el fil de la tavella. Els tallem ( no han de ser gaire petits). Els fem bullir amb l' aigua i la sal (no n' hi posem gaire si la cansalada ja és salada) i una mica d' oli d' oliva. Els deixem que bullin fins que siguin tendres ( 20-25 minuts). Fregim la cansalada tallada a bocins petits i l' afegim a l' olla amb una mica del suc que ha deixat anar (1 o 2 cullerades). Afegim el pa a trossets i deixem que bulli la sopa durant 15 minuts més. Rectifiquem de sal.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
18 comentaris:
Ah pos jo ne menjaria encara que fot una calor que no veas jajaja.
Si que costa trobar-ne, no sé perquè.
Jo no n'he provat mai de tirabecs, a casa els meus fills segur que també rondinarien però un s'ha d'acostumar a menjar de tot. Jo sóc molt sopera i més igual si fa calor que me les menjo totes.
no sabia que eren el tirabecs, no ho havia sentit en mai....segur que la meva sogre si que ho coneix
petons
Tant com m'agraden els tirabecs i gairebé no en menjo mai, perquè on compro la fruita i la verdura no en tenen! Abans li comprava a un pagès que sempre en portava un grapat, però "l'Antòniu" es va jubilar i jo em vaig quedar sense tirabecs!
I és possible que les teves filles rondinin, però també és possible que t'emportis una sorpresa. Ja ens ho diràs!
Una abraçada
M'agradaria provar els tirabecs: tal i com els has cuinat han de ser boníssims!
No n'he vist per aquí,però sí que els he sentit anomenar. Si les teves filles rondinen cap problema: reserves les 2 racions al congelador i me les guardes!.A reveure anna.
M'encanten els tirabecs, gairebé més que els pèsols! Però sempre els he menjat com si fos verdura, mai en sopa...
Quina sort tenir una tieta que te'n porti, que van molt buscats ;)
Hola Anna,
feia dies que no passava pel teu blog i veig que hi han receptes noves! com el pastís i aquesta sopa. Dels tirabecs n'he sentit a parlar però fa poc (em sembla que a la revista CUINA. No els he provat mai però de segut que deuen estar molt bons, aquesta sopa té bona pinta.
Una abraçada i fins la propera. Aquests dies no tinc massa temps per fer-vos visites més assidues però estic aquí, controlant-vos d'aprop ;-)
Petons guapa!
Fa tants anys que no en menjo, que quasi ni m'en recordo.
Segur que t' ha quedat molt bona, espero que a les teves filles els hi hagi agradat.
Petons.
Veig que l'has alegrat amb una mica de cansalada :-)
No l'he tastat mai però bona segur.
Petons
Jo també et puc ajudar a acabar-la, si les teves filles no en volen, encara que veig que me l'hauré de partir amb la Mercè!
Alguna vega n´he vist al mercat però mai els he tastat. La propera vegada n´agafare per fer aquesta sopa tan gustosa. Segur que el meu fell també arruga el nas.
Petons!
El tirabecs un petit plaer de l'hort m'agraden.
Pilar; Un gust d'abans amb un tacte d'ara...el teu, per recordar aquets gust d'abans..., amb aquest cas el de la teva tieta.
Que vagi de gust Anna¡¡:-D
Per mi també és nou el nom de tirabecs, encara que de petita si que els havia menjat com a verdura. M'agradat aquesta sopa, encara que la guardarem per més endavant, ara fa massa calor...;)Una abraçada
no coneixia els tirabecs, ni els he vist mai. M'hi fixaré quan agi al mercat.
pt!
Glutoniana,
Sí, amb aquesta calor... Jo el que faig és no escalfar-la gire, i ja és bona.
Cristina,
Sí que és veritat, però al final, dintre d' uns límits, els fas el que saps que no els fa rondinar gaire...
Lídia,
La teva sogre, si viu a pages segur que sí que ho sap...
Margarida,
Jo tampoc en trobo, deu ser difícil. Aquests me' ls va comprar la meva tieta, però a aquella botiga tampoc en tenen gairabé mai. I tant que van rondinar les meves filles, i al final ni tastar-la...
Visc a la cuina
Son bons de totes maneres, si tens oportunitat de trobar-ne, compra'n i ja ho veuràs.
Mercè,
Sí que van rondinar, sí. Però encara sort, perquè el Jordi i jo en vam menjar molta i quasi no en va sobrar!
Gemma,
A mi també m' agraden més que els pèsols, llàstima que siguin tan difícil de trobar.
Gemma,
A mi em passa igual; tampoc tinc gaire temps... però de tant en tan va bé "escapar-se" una mica de la feina.
Són molt gustosos els tirabecs, ja ho veuràs si els pots provar.
Ana,
Jo també feia molt, molt dfe temps que no en menjava i se'm va posar més bé que qualsevol exquisitesa.
Dolors,
Oi tant, la cansalada li dóna una alegria, i el colesterol també s' alegra molt...
Glòria,
Donçs moltes gràcies per tant bona voluntat, ja veig que no hi ha cap problema si me'n sobra...
Gurmet,
I com que són cars de trobar, encara agraden més...
Josepb,
Es increible com els gustos ens recorden altres èpoques i altres persones, aquesta sopa em va portar molts records.
Maia,
Sí que fa calor, si. Però nosaltres a casa mengem sopes i escudella tot l' any. El que fem és entebiar-la només.
Eva,
Ja ho he dit, són difícils de trobar. si en trobes, prove'ls. Segur que t' agradaran
MOLTES GRACIES PELS VOSTRES COMENTARIS. PTNS
Hola Bones! hem considero del club ja que tambà m' agrada cuinar!!!
Molt bona pinta la sopa de tiribecs;a nosaltres a casa ens agraden molt;i ara que fa fred l' acostumem a fer de la següent manera: En una olla hi posa meitat d' aigua amb una cullerada de sal,i afegeixo tot els rosegons de pà sec que sempre queden a totes les cuines, i poso tambè all tendre i un rajolinet d' oli i que bulli tot (30-35 minuts)després es tritura fins que quedi una sopeta espessa de pà.A part es fan bullir els tiribecs i es serveixen damunt de la sopa amb un raig d' oli d' oliva cru.és senzillissíma i a la vegada deliciosa.Salut!!!
Publica un comentari a l'entrada