dimarts, 5 de maig de 2020

LA GRANOLA FETA A CASA




M' agrada la granola!! Per esmorzar, amb iogurt o amb llet, li afegeixo unes fruites naturals tallades a trossets i si és un dia especial, una mica de  xocolata esmicolada ...mmmmm!!!
Quan és al forn torrant-se, l' oloreta que fa ja és un bon presagi del que vindrà després al tastar-la...
També m' agrada fer-la servir per decorar alguns postres, els aporta el toc cruixent que a vegades fa falta.
Combineu els ingredients que us agradin, la base són els flocs de civada... els fruits secs, llavors... són al vostre gust, personalitzeu la granola com més us agradi. 
Aviam si proveu de fer-la i us agrada tant com a mi!


INGREDIENTS
 
150 gr. de flocs de civada
150 gr. de: - fruits secs (avellanes, nous, pinyons, ametlles...)
                  -fruita dessecada/ deshidratada (panses, orellanes, plàtan, coco, mango,  pinya)
                 - llavors (pipes de girasol sense sal, de carbassa, lli, sèsam, xia...)
En total tindrem 300 gr. entre la civada i les fruites seques/deshidratades/llavors.

5 cullerades de mel
2 cullerades d oli de girasol o de llavors 
1 cullerada de sucre morè o panela 
1 pessic de sal
1 culleradeta de canyella en pols (o unes gotes d' essència de vainilla)




PREPARACIÓ

Engegem el forn a escalfar a 150 graus.
Posem la mel uns segons al microones perquè ens quedi ben líquida.
Barregem la mel amb l' oli de girasol.
Posem tots els altres elements en un bol gran ( la civada, les fruites seques, les llavors, el sucre morè, la canyella i el pessic de sal ), i hi aboquem la barreja de mel i oli. 
Barregem bé amb les mans perquè quedin ben integrats tots els elements.
Ho escampem damunt de la plata del forn potegida amb paper vegetal (paper de forn).
Ho posem al forn a 150º durant 20-25 minuts. De tant en tant durant la cocció li donem unes voltes als ingredients amb una cullera.
Treiem la plata del forn quan estigui feta la granola (Ha de quedar un color daurat) i la deixem refredar a la mateixa plata, remenant de tant en tant fins que sigui freda. 
Guardem la granola en un pot de vidre. Se'ns consevarà unes 2 setmanes. 



6 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Quin goig que fa aquesta granola!
Una abraçada,
Palmira

sulis ha dit...

visit our website
ittelkom jakarta

Privacy Policy and
Terms of Service apply.

ادم محمود ha dit...


شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تركيب وصيانة كهرباء بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء

شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف

ادم محمود ha dit...


شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تعقيم بالاحساء

شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجاري بحفر الباطن
شركة مكافحة حشرات بحفر الباطن
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تنظيف منازل بحفر الباطن
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء

ادم محمود ha dit...



شركة تنظيف وصيانة مكيفات بالاحساء
شركة صيانة وتنظيف مكيفات بالدمام
شركة صيانة وتنظيف مكيفات بالخبر
شركة صيانة وتنظيف مكيفات بالهفوف

Anònim ha dit...

open my website
.
ITTELKOM JAKARTA