Recordo quan era petita que, la meva mare, els diumenges feia crema per postres per dinar. La posava en una plata i després cadascú es servia la porció desitjada. Avui he volgut recordar aquells dies i també he servit la crema en una plata.
Per espessir la crema, jo faig servir midó d' arrós. Hi ha qui fa servir maizena, però a mi no m' agrada el gust que deixa. Si en aquesta recepta volguéssim fer servir maizena, crec que seria uns 90 gr.
Aquesta crema queda força espessa, es pot fer servir també com a farciment per a molts postres. Si volem fer una crema catalana, posarem menys midó ( per 1 litre, uns 45 gr. )
INGREDIENTS
1 L. de llet
125 Gr. de sucre.
60 Gr. de midó d' arròs .
7-8 rovells d' ou.
Per aromatitzar: canyella, vainilla, pela de llimona o de taronja. Triem l' opció que més ens agradi.
PREPARACIÓ
Posem la llet ( en reservem una tassa), el sucre i la canyella ( o l' aroma que volguem ) al foc fins que bulli.
Mentrestant, fem desfer el midó amb la tassa de llet que havíem reservat i hi barregem els rovells d' ou. Si cal ho colem, és important que no quedin grumolls.
Quan la llet que teniem al foc bull, afegim la barreja anterior i anem remenant sense parar fins que espeseix ( fins que torna a bullir de nou) .
Jo la refredo omplint la pica d' aigua i allà hi poso el tupí de la crema i vaig remenant fins que es refreda una mica , que és quan l' aboco a la plata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada