Ahir ens van regalar una cistella de codonys. En faré codonyat, i si me'n sobra el congelaré. Així em servirà per fer postres, amanides, acompanyar amb formatge...
Potser fins hi tot, provo de fer-lo a la panificadora, que també s' hi poden fer confitures i melmelades.
També faré allioli de codony, una salsa molt típica del Berguedà, que va bé per menjar amb carns i per untar torrades. Aquesta salsa es conserva força dies a la nevera. Era molt típic fer allioli el dia de matar el porc, i també per Nadal, de fet hi ha qui hi posa a l' allioli un trosset de torró de xixona . Guardaré uns quants codonys al rebost, per fer-ne quan faci més fred; i si no se'm fan malbé abans, per fer-ne també per Nadal.
Si voleu la recepta de l' allioli de codony, tal com el fem a casa nostra, cliqueu aquí
I si voleu la recepta del codonyat, fet a la meva manera, cliqueu aquí.
17 comentaris:
Això són bons propòsits, sí senyora!. Llàstima que estiguem una mica lluny i no ho podrem tastar!.
Fins aviat
Ara mateix me'n vaig a veure les teves receptes de codonyat i d'all-i-oli de codony!
pt!
Eva
Quina pinta que fan aquets codonys, estic esperant que sen trobin al mercat per fer codony.
petons
Jo no sóc molt de codonyat però igualment passo a saludar-te!!
Petonets maca.
Vanesuky.
A part de bons, els trobo tan preciosos. A veure si ja en trobo al mercat. Molts i molts petons.
Ostres, quina sort que et regalin aquest cistell de codonys!!
I veig que ja tens claríssim com aprofitar-los! :) jeje Ben fet!
A qui, no n'he vist... hauré de mirar a veure si n'hi ha i fer codonyat!
Petons!
Quina sort aquest regal! A la panificadora queda bé?
Quin goig aquest cistell, fan agafar ganes d'anar a comprar-ne! Haig de probar de fer l'all-i-oli, no l'he tastat mai. I el codonyat, mmmm, com m'agrada...ptons
EL año pasado si hice membrillo a mansalva, este año ya veremos, no hace muchos días que oí hablar del ali.oli con membrillo, y tengo curisidad oor saber como sabe.
Un besito wapisima y bona tarda
No havia sentit mai l'allioli de codony! Qué curiós!
A mi el codony no m'entusiasma... me recorda de menuda quan ens posavem amb mal de panxa, i menjaves arròs bullit, massanes i codony :)
Jo també n´he fet e codonyat i això que dius de congelar-lo m´ha intrigat molt, que congeles, codony o codonyat,? perquè me n´han sobrat i ho he trobat molt interessant això.
Per cert l´all-i oli de codony..........IMPRESSIONANT!!!!
Petons
Mai
Gloria,
Donçs encara que estiguem lluny quan volgeu podeu venir i tastar-ho.
ptns.
Eva,
A veure què et semblen...
ptns.
Vanesuky,
Gracies per passar a saludar-me.
ptns.
fem un mos,
Jo ja n' he vist a molt llocs. L' any passat aquí no n' hi havia gaires i els vaig haver de comprar, aquest any he tingut més sort...
ptns.
Amics de la cuina vermella,
Sí els codonys són preciosos i si es tenen a la cuina desprenen una oloreta molt bona.
ptns.
Mercè,
Es la sort de que el meu marit té 6 germans i quan un té d' una cosa ho comparteix...
ptns.
Gemma,
Vaig provar de fer-lo a la panificadora, i em va quedar bé, la veritat i sense haver de remenar ni sense esquitxades. El programa de melmelada el vaig posar dues vegades i després el vaig passar per la batedora perque quedés ben fi.
ptns.
Rosa M,
L' allioli de codony és molt bo. Potser perquè aquí hi estem tan acostumats... i el codonyat... també es molt bo.
Rosa,
El allioli con membrillo se hace de muchísimas maneras, creo que aquí en cada casa lo hacen de manera distinta. A nosotros nos gusta mucho.
Un beso.
Bajoqueta,
Sí ja veig que molts no heu sentit parlar mai de l' alioli de codony. Jo recomano tastar-lo perquè és molt bo.
Jo quan era petita tampoc m' agradava el codonyat i ara m' agrada massa.
ptns.
Mai,
Jo faig el codonyat i el congelo a porcions en bossetes de plastic. Es conserva molt bé.
Els codonys crec que no es poden congelar, al menys jo no ho he fet mai.
ptns.
Doncs ho probaré, de vegades es floreix una mica i això no m´agrada. jo ja l´he pemjat a l meu rebost blocaire.
petons i gràcies.
Quin aspecte tan fantastic que tenen aquests codonys. He llegit la recepta i es diferent a la que jo tinc, que per cert també esta pendent de publicar. Jo els pelo i veig que a la teva els posses en pell i tot el que facilita molt la feina. Els propers els provare amb la teva.
Fins aviat!
Una pregunta, algú ha sentit que es diferencïin els codonys de les codonyes?
Jo també vaig fer codonyat...¡¡ que bons són les pomes de Creta. en parlarem'''' acabo de descobri el teu blog¡¡¡ i té molt bona pinta més tard
Me encanta el codony, aqui me quedo a ver tus recetas, saludos,
Silvia
Publica un comentari a l'entrada