El guanciale és cansalada de porc del coll curada, molt típica d' algunes regions italianes, la fan servir habitualment per fer la pasta a la carbonara o a la amatriciana.
Voleu saber on en podeu trobar ? Aquest guanciale és de Casa Noguera, i el podeu comprar a través de la seva botiga on-line.
Aquesta recepta la podeu fer en dues parts. El dia abans o el mateix dia que els vulgueu menjar, podeu saltar el farcit dels calamarsets i omplir-los. També podeu fer la salsa d' avellanes. En el moment de servir només caldrà saltar les calamarsets i afegir-hi la salsa.
INGREDIENTS (per 4 persones, per un aperitiu)
6-8 calamarsets
150 gr. de guanciale
150 gr. de gambes pelades
75 gr. d' avellanes torrades
oli d' oliva
all
julivert
Mig vas de brou de peix
PREPARACIÓ
Netegem els calamarsets i trossegem les potes.
Fem trossets petits del guanciale i també de les gambes.
Posem oli d' oliva en una paella i salten primer el guanciale i quan ja està daurat les potes dels calamarsets i les gambes.
Ho tastem i si cal, afegim sal ( que no n' hi hem posat perquè el guanciale al fregir-lo queda més fort de sal). Reservem l' oli que ens ha quedat a la paella. Omplim els calamarsets amb aquesta barreja, els tanquem amb un escuradents i els reservem.
Fem la salsa d' avellanes.
Piquem les avellanes amb un gra d' all i una mica de julivert ( a mi m' agrada que no quedi massa picat però aixó va al gust de cadascú). Ho aboquem a la paella amb l' oli reservat de saltejar el farcit dels calamarsets, afegim el brou i deixem fer uns 5 minuts. Reservem.
Acabem el plat
Acabem el plat
En el moment de servir posem una paella o planxa al foc amb una mica d' oli i quan sigui ben calent fem els calamarsets per cada banda. Els retirem, traiem l' escuradents, els tallem per la meitat i afegim la salsa d' avellanes. A mi m' agrada posar-los en llaunetes individuals que reciclo d' escopinyes...
3 comentaris:
Hmmm, quin plat tan bo!!!!
Quin luxe de recepta!
Petons
Palmira
Publica un comentari a l'entrada