diumenge, 27 de gener del 2019

CALAMARSETS FARCITS DE GUANCIALE I GAMBES AMB SALSA D' AVELLANES


Aquesta és una d' aquelles receptes mar i muntanya que ens serveix per fer diferents formats. Els podem servir d' aperitiu o de segon plat. He de dir que a casa va tenir molt d' èxit, va agradar a tots.  El gust del guanciale, combinat amb la salsa d' avellanes i si feu servir uns calamarsets bons, de costa..., un resultat 10!

El guanciale és cansalada de porc  del coll curada, molt típica d' algunes regions italianes, la fan servir habitualment  per fer la pasta a la carbonara o a la amatriciana. 
Voleu saber on en  podeu trobar ? Aquest guanciale  és de Casa Noguera, i el podeu comprar a través de la seva botiga on-line. 


Aquesta recepta la podeu fer en  dues parts. El dia abans o el mateix dia que els vulgueu menjar, podeu saltar el farcit dels calamarsets i omplir-los. També podeu fer la salsa d' avellanes. En el moment de servir només caldrà saltar les calamarsets i afegir-hi la salsa. 

INGREDIENTS (per 4 persones, per un aperitiu)

6-8 calamarsets
150 gr. de guanciale
150 gr. de gambes pelades
75 gr. d' avellanes torrades
oli d' oliva
all
julivert
Mig vas de brou de peix



PREPARACIÓ


Netegem els calamarsets i trossegem les potes.
Fem trossets petits del guanciale i també de les gambes.
Posem oli d' oliva en una paella i salten primer el guanciale i quan ja està daurat les  potes dels calamarsets i les gambes. 
Ho tastem i si cal, afegim sal ( que no n' hi hem posat perquè el guanciale al fregir-lo queda més fort de sal). Reservem l' oli que ens ha quedat a la paella. Omplim els calamarsets amb aquesta barreja, els tanquem amb un escuradents i els reservem.

Fem la salsa d' avellanes.

Piquem les avellanes amb un gra d' all i una mica de julivert ( a mi m' agrada que no quedi massa picat però aixó va al gust de cadascú). Ho aboquem a la paella amb l' oli reservat de saltejar el farcit dels calamarsets, afegim el brou i deixem fer uns 5  minuts. Reservem.

Acabem el plat 

En el moment de servir posem una paella o planxa al foc amb una mica d' oli i quan sigui ben calent fem els calamarsets per cada banda. Els retirem, traiem l' escuradents, els tallem per la meitat i afegim la salsa d' avellanes.  A  mi m' agrada posar-los en llaunetes individuals que reciclo d' escopinyes...
  



3 comentaris:

lolines ha dit...

Hmmm, quin plat tan bo!!!!

Palmira POM ha dit...

Quin luxe de recepta!
Petons
Palmira

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.