A casa quan tenim quelcom a celebrar ens agrada fer un rostit de vedella, ens agrada a tots, el podem fer amb antelació i no passa res si en sobra. L' endemà encara és més bo.
Ara que venen festes, tingueu en compte aquest plat, el toc de la ratafia li dóna un contrast molt interesant.
Aquesta recepta l' he fet amb carn de vedella de l' explotació agroramadera "La Parada" d' Olvan. Una qualitat a la carn que es nota en el sabor del plat i ens asegura un resultat inmillorable.
Ara que venen festes, tingueu en compte aquest plat, el toc de la ratafia li dóna un contrast molt interesant.
Aquesta recepta l' he fet amb carn de vedella de l' explotació agroramadera "La Parada" d' Olvan. Una qualitat a la carn que es nota en el sabor del plat i ens asegura un resultat inmillorable.
1 tros de vedella lligat per fer rostit (aprox. 1,5-2 kg)
2 porros
2 pastanagues
1 ceba gran
2 tomàquets de penjar o sucar
2 grans d' all
75 ml de ratafia
500 ml d' aigua o brou
1 canó de canyella
romaní
oli d' oliva, sal, pebre
Per l' acompanyament
verdures variades. Podem utilitzar una bossa de les que ja estan congelades i llestes per fer saltejades
bolets: ceps i rovellons ( si no en tenim poden ser xampinyons)
pebre
sal
PREPARACIÓ
Salem i empebrem la vedella.
Tallem les verdures a trossos, no cal gaire petits.
En una cassola amb oli d' oliva fem enrossir al vedella per totes bandes.
La retirem de la cassola. Afegim en el mateix oli les verdures. Les salem, afegim el romaní i el canó de canyella i les deixem que s' enrosseixin una mica.
Tornem la vedella a la cassola amb les verdures i hi incorporem la ratafia. Deixem uns minuts que redueixi l' alcohol. Afegim l' aigua o brou. Tapem la cassola i ho deixem a foc lent durant una hora i mitja o dues. Dependrà de la mida del lligat. Cal que el punxem amb una broqueta per veure si està cuit perquè es punja fàcilment. Si ens cal més aigua o brou, n' hi afegirem. La vedella ha de quedar sempre coberta fins a la meitat aproximàdament.
Desem la cassola a la nevera fins l' endemà si pot ser, per tallar-la millor
Retirem la vedella de la cassola i pasem el brou pel colador xinés. La tallem amb un ganivet ben esmolat per fer tall primets. La posem a la cassola i el brou colat per damunt. La deixme escalfar uns 10 minuts abans de servir.
Mentrestant, saltem les verdures i els bolets en oli d' oliva. Hi possem sal i pebre i ho servim juntamnet amb la vedella.
Una idea d' aprofitament per la que ens pugui sobrar:
Podem posar uns tallets de vedella i unes verdures dins un pa de pita calent, i servir-ho juntament amb una amanida.
* Carn de vedella de l' explotació agroramadera "La Parada"
1 comentari:
Quin plat tant bo, i amb ratafia hmmm.
Publica un comentari a l'entrada