dimecres, 20 de febrer del 2019

PASTIS DE NÚMERO AMB PASTA DE FULL




Estan de moda, són bonics i passen molt bé després d' un bon dinar... són els pastissos número o lletra amb pasta de full.
A mi m' agrada molt fer-los perquè pots deixar anar la creativitat i fer que sigui un pastís especial i molt personalitzat. M' agrada posar-hi també unes lletres amb el nom o uns números amb l'edat fets amb goma eva, no comestibles a manera de "topper". 
M' han demanat indicacions de com fer-los... segur que és més senzill fer-los que explicar-ho...,  però ho intentaré!
No necessitareu ingredients complicats, només una mica de paciència i per decorar, feu-ho al gust de cadascú.


INGREDIENTS  (per fer dos números tamany 25cmx17cm aprox.)

1 planxa de pasta de full ( si la utilitzeu de compra va molt bé la del Lidl que té un format molt adequat per aquests pastissos i no us caldrà estirar-la)
500 gr de nata muntada, o bé trufa, o crema...
fruites per decorar
sucre 
flors de pa d' àngel, perletes, galetes petitones, fulles o flors de fondant..., fins i tot flors naturals comestibles 


PREPARACIÓ


Feu una plantilla amb el número o lletra desitjat. Podeu trobar pàgines a internet on descarregar-vos plantilles, una d' elles és aquesta.
Escalfeu el forn a 200 ºC
Poseu la plantilla al damunt de la làmina de pasta de full, retalleu amb un ganivet esmolat (no retalleu just a la vora del número, deixeu un marge de mig centímetre aprox., doncs la pasta de full s' encongeix al coure-la). Amb els retalls sobrants podeu fer galetes amb un talla pastes petit per posar-les damunt. Espolseu-hi sucre abundant per sobre. Poseu el número i les galetes que heu tallat damunt d' un paper de forn i a la plata del forn o a la reixa. Llavors torneu a posar un altre paper de forn a sobre del número i les galetes i hi poseu un pes, va bé una plata que tampoc pesi en excés. Aixó ho fem perquè la pasta no pugi i el número ens quedi pla. 
Poseu-ho al forn, una mica més avall del mig, durant uns 10-15 minuts ( heu d'anar controlant que no es cremi, al final el podeu destapar perquè agafi més color per damunt)

Deixeu refredar el número ( el podeu fer el dia abans)
 Amb una màniga pastissera hi repartiu la nata, la trufa o la crema. Renteu, aixugueu i talleu les fruites i les poseu per damunt de manera decorativa, igualment les galetes i les perletes.

I com que diuen, amb molt d' encert, que una imatge val més que mil paraules us en deixo unes quantes perquè us ajudi a inspirar-vos.
I si voleu veure més fotos de pastissos podeu seguir-me a l' instagram @anna.magradacuinar











2 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Els numbers cakes sempre queden molt bé i mira que no són gens dificils en comparació a molts altres pastissos oi?!
A més amb els noms en goma eva, genial idea!
Petons i bon cap de setmana,
Palmira

Anònim ha dit...

son molt originals