El diumenge vaig fer per postres aquests pastís. No s' ha de enfornar, és pràctic de fer i surt molt bo. L' únic problema és que tots els ingredients que porta engreixen... per aixó el vaig porcionar i posar en capsules de magdalena, per fer els trossets més petits. El problema és que gairabé és inevitable menjar-ne dos trossos!
La recepta l' he versionat d' una del llibre "Muffins y otros pastelitos"
INGREDIENTS
300 grs. de xocolata amb llet
200 grs. de mantega
4 cullerades de caramel líquit
175 grs. de galetes maria
25 grs. de cereals d' arros torrat
50 grs. de nous
80 grs. de cireres confitades
Per decorar: 20 grs. de xocolata blanca i perletes de colors o fideus de xocolata....
PREPARACIÓ
En un bol hi posem la mantega i la xocolata, tot a trossos. Hi afegim el caramel i ho posem al microones que es desfaci. Es important controlar el temps: fem primer 30 segons, remenem, 30 segons més, tornar a remenar, fins que obtinguem una barreja fina i liquida.
Aixó també ho podem fer al foc al bany maria.
Trequem les galetes a trossets petits i les afegim a la xocolata així com els cereals, les nous a trossets i les cireres també a trossets. Barregem tot bé.
Folrem un motlle rectàngular amb paper de forn ( el meu fa 23 x 18 cm.) i hi aboquem la barreja procurant aplanar-la bé amb una espàtula. Posem el pastís un parell d' hores a la nevera. Passada aquesta estona, el posem en una plata, retirem el paper, i hi posem la xocolata blanca (desfeta al microones) per damunt i també les perletes de colors o els fideus de xocolata.
Abans de tallar-lo, el deixem uns 30 minuts a temperatura ambient ( sino, pot ser que se'ns espatlli al tallar-lo). El tallem amb un ganivet ben esmolat i amb compte de no trencar-lo. El posem en una plata o en cistelletes per magdalenes.
22 comentaris:
Qué boníssim que ha de ser! I sense forn! Això s'ha de provar! Petons!
uau!! Que bo, Anna! M'encanta la idea! és com si fos un pastís d'aprofitament, partint de les galetes maria. I la presència és espectacular. petons
Què fácil i què bo!
Crec que amb pastissos així val la pena transgredir i fins i tot haver de suportar una mica de remordiment... M'encanta! I l'has presentat molt bé, bona idea això de fer servir motlles de magdalena :)
un postre bien bueno y mas para los chocolateros y sin horno que siempre va bien¡
peto
Això de sense forn m'agrada, segur que el provo perquè m'encanta la idea.
Un petó!
Que delicioso se ve, tan crujiente que dan ganas de darle un buen mordisco!
Anna; Els cereals d'arrós, engreixen...?
Salutacions Anna¡¡ :O)
ostres!, doncs l'aspecte és espectacular!, a més a més els pastissets cruixents son boníssims!, mentre no portin colesterol... ja m'està bé!
Molt bona idea fer-lo en petites porcions, així pots repetir sense remordiments ;)
Ha de ser boníssim, de vici total!
Un postra perfecte sense forn i boníssim Ummm
Petons
Realment és un pecat, però ha d'estar taaaaaaaan bo!
Quina delicia i sense enfornar...perfecte !!! el diumenge tocan !!!!
Petonets.
Això de que engreixa m'ha fet molta gràcia, je,je,je...Pecar de tant en tant és un plaer!
Ni un sols dels ingredientes es baix amb caloríes i es que ja possats hem de fer-la grossa.
Es una temptació molt gran, quina bona pinta tenen.
Petons.
És un clàssic! Recordo de petita haver fet més d'un pastís amb xocolata i galetes i altres ingredients que s'anaven sumant a petició dels que ens l'haviem de menjar jeje.
Això si...és una bomba calórica com tu dius, però un dia és un dia!
M'agrada molt la idea de presentar-lo en porcions!
Petons
Doncs jo no l'he fet mai i et ben asseguro que el provaré!
És la primera vegada que veig aquest pastís!!! És ideal per fer amb els més petits!!!!
Petons,
Olga
És la primera vegada que veig aquest pastís!!! És ideal per fer amb els més petits!!!!
Petons,
Olga
Anna, això és una bomba...però una bomba espectacular!!!
Ptnts
Dolça
Boníssimmmmm i sense forn aixo encara es millor...petonets.
ohhhh, aixó ha d'estar bonissim!!!! Quina pinta!!!!
Publica un comentari a l'entrada