Tots aquests ingredients per adobar-los ,es poden variar segons el nostre gust. Si els volem amb més o menys pebre...
Jo els poso a adobar , com a mínim una nit abans . I tallo la carn a dauets força petits donçs s' adoben i es couen millor.
Amb aquestes quantitats podrem fer uns 6 pinxos. Aconsellaria fer-ne el doble i congelar-los si cal.
INGREDIENTS
500 grs. de carn magra de porc (cap de llom)
300 ml. d' oli d' oliva o girasol (al nostre gust)
1/2 ceba picada
1 all picat
julivert picat
1 culleradeta de comí
1 cull. de timó
1 cull. d' orenga
1 cull. de pebre vermell picant
2 cull. de pebre vermell dolç
1 cull. de pebre negre.
1 mica de colorant alimentari groc o bé safrà.
1 rodanxa de gingebre.
sal.
PREPARACIÓ
Tallem la carn a daus petits i la salem. La posem en un bol .
Barregem tots els ingredients amb l'oli i ho aboquem per damunt de la carn. Els remenem bé. Si veiem que la carn no queda ben coberta, hi afegim oli. Ho tapem amb film transparent i ho reservem a la nevera unes 24 hores.
L' endemà els enforquillem en els bastonets i els rostim a la planxa o barbacoa.
11 comentaris:
Amb un parell de pinxos com aquests gaudeixes el doble de la patum, oi?
Dissabte vam anar a escalar a Rasos de Peguera i pujant per la carretera es veia Berga a vessar de gent ide cotxes... la fila de cotxes aparcats era interminable!
Es veu que aquest any hi ha hagut més gent que mai, oi?
Uns pinxos boníssims per agafar forces en aqueta festa tan vostra com és la Patum!!
PTNTS
Dolça
anna, molt millors aquests 'pinxos' que els de les fires, on vas a parar. a vegades, per mandra, els compro a la carnisseria ja macerats, però el pròxim dia els faig així, que a casa els agraden molt.
Anna, amb aquest post ja sembla que senti la oloreta!! ;) Aquests pinxos són ideals per gaudir les festes al màxim, oi? ;)
Petons!
Anna, aquets pinxos fan cara de ser molt bons, prenc nota!! Bon dijous.
Aquests pinxos perfectes per gaudir de la festa al carrer!
hola Anna, doncs mira, jo sempre els compro adobats i a vegades no m'agraden massa, depen on els comrpo......intentaré adoba'ls jo a veure que tal, m'apunto la recepta
ptns
Mmmm a mi m'encanten els pixos que porten la carn adobada, sempre els compro fets a la carnisseria pero realment haig de provar de fer-los a casa, saps d'aquelles coses que sempre compres i mai t'has parat a pensar que ho podries fer a casa ... és el cas.
petunikus i bon cap de setmana
Gemma,
Aquest any hi havia moltíssima gent. Jo crec que més que mai, tot i que sempre n' hi ha molta.
Els Rasos de Peguera... un bon lloc per escalar i fer molts altres esports...
ptns.
Dolça,
Amb aquests pinxos agafem forçes segur!
ptns.
Manel,
Jo també els compro a vegades ja macerats i hi ha carnisseries on els fan molt bons. Però si els faig jo, els faig al nostre gust i ens agraden més.
Mercè,
Es que l' oloreta que fan els pinxos... fa venir ganes de menjar-ne.
ptns.
Carme,
Són bons i no costen gaire de preparar. I fets a la barbacoa, encara millor.
Glòria,
Per gaudir de la festa al carrer, i per menjar a casa amb uns quans amics i una sangria de vi per acompanyar-los.
Lídia,
A vegades també els compro. Però si els fas tu, els pots fer més al teu gust.
L' únic problema, és pensar-hi el dia abans per posar-los a adobar.
ptns.
Mar,
A casa els pinxos ens agraden a tots i aquests que faig jo encara tenen més éxit. Ja veuràs. Prova'ls.
ptns.
el que més m'agrada de la festa major són els seus pinxos, la cerveseta i la bona companyia! gràcies per passar-nos la teva recepta!!
Jo com sóc pitjor que els crios per menjar carn, he de fer-me-la així en pinxos i me la menjo millor. Estos tenen una bona pinta que me n'enemportaria un :)
Jo els faig però amb la mescla d'espècies de Carmencita que venen al Mercadona, gràcies per passar-mos la recepta per adobar-los.
Publica un comentari a l'entrada