El vaig preparar al matí i el vaig guardar a la nevera tapat amb film fins al moment de menjar.
Normalment, el còctel de gambes el serveixo en copes individuals, però aquesta vegada vaig decidir canviar d' opció donçs així cadascú pren la quantitat que li sembla.
INGREDIENTS
Còctel de gambes
400 gr. de gambes pelades i congelades.
enciam tallat en juliana
5 talls de pinya al natural.
6 o 7 palets de cranc.
Salsa rosa
Maionesa
ketxup
pebre negre
Els llagostins els vaig fer bullits amb aquests ingrediens:
35 llagostins de mida mitjana
2 l. d' aigua
1 porro
1 pastanaga
1 mica d' api
1 fulla de llorer.
5 culleradetes de postre de sal ( encara que sembli molta sal, és necesària perquè no perdin gust, i no queden salats).
PREPARACIÓ
Fem el còctel de gambes: Fem bullir uns moments les gambetes del còctel. Tallem a trossos petits la pinya i el cranc, els posem en un bol juntament amb les gambetes , damunt de l' enciam tallat en juliana.
Preparem els llagostins; Posem l' aigua al foc amb la sal, el porro, la pastanaga, l' api i el llorer.
Quan bulli, hi posem els llagostins. Quan l' aigua torni a bullir, els deixem un parell de minuts i ja estan fets( si són congeltas, no cal descongelar-los abans).
Els treiem de l' olla, i els refredem amb aigua. Ja estan llestos.
Els posem al voltant del bol del còctel de manera decorativa.
Fem la salsa: Barregem la maionesa, el ketxup i el pebre.
La podem barrejar amb el còctel o servir-la a part. Jo vaig triar l' última opcció.
13 comentaris:
Te va quedar genial! A mi los bitxos de mar no m'agraden, però reconec que te va quedar genial la presentació. Segur que vas sorpendre als invitats.
Anna,
Magnífic aquest còctel. Ja veig que us vàreu possar les botes.
Una abraçada
Quina presentació!!! I no us barallaveu pels llagostins??? jejeje!! Els teus amics deurien estar encantats!!
Petunets,
Eva.
Quina passada! m'encanta la presentació! molts petons.
Quina presentació, mare meva, això impacte al portar-ho a taula!!!
petons
Caram! una presentacio amb molt de gust...mai millor dit jeje, ha de estar deliciós.
Bon dilluns Anna!
Ostres, quin platàs de llagostins!! I això era per a 4 persones!! Com us vau posar les botes!! ;) jeje
Ja veig que sou dels que sabeu cuidar bé als amics! ;)
Petons!
Ostres quina presentació més xula que t'ha quedat Anna, magnific coctel ... i fresquet que ja ve de gust
petonets
Quina bona pinta!! no en deuria quedar rastre, no? me l'apunto1
Teresa (de comacasa-res)
Anna, cuando quieras me invitas, que yo estos manjares los disfruto una barbaridad jajajaja, madre de dios que buenosssssss.
Un besito y felíz semana
Caram quin plat!
Amb el que m'agraden els llagostins...
Els convidats segur que van quedar ben contents!
Una abaçada!
Annafs; Quina corona de gambes més -perdona l'expresió-collonuda... i de sabor -tornem a perdonar- de segur que espatarrant¡¡ Que vaigi de gust Annafs¡. Josepb -menja de bacallà-
Bajoqueta,
Gràcies. Sí que els vaig sorprendre.
Josep,
Sí, ara van molt bé aquests plats freds, amb aquesta calor...
Eva,
No ens barallavem perque ja n' hi havia per a tots... que si no...
ptns
Amics de la cuina vermella,
Els volia posar d' una altra manera i al final va quedar millor així.
Dolors,
Quan ho portes a taula i tothom s' ho queda mirant... és un moment molt maco.
ptns.
Carme,
I amb la salsa.. era bo i quasi no en va quedar.
Mercè,
A mi m' agrada molt cuidar els amics i aquests són fàcils de cuidar. Tot els agrada i no paren de dir lo bo que ho troben.
ptns.
Mar,
ës el que deia abans, coses fresquetes van molt bé. I es poden fer amb antelació.
ptns.
Teresa,
En va quedar una mica, però no gaire... ës un plat fàcil de fer i de menjar.
Illetapitita,
Fets d' aquesta manera te'ls menges sense adonar-te'n...
Rosa,
Cuando vengas a Catalunya, invitada estás y te prepararé unos langostinos como estos...
Josepb,
Tens raó i de debó que a més de bonic, era bo.
Publica un comentari a l'entrada