El podem servir amb fruita, amb nata...En aquest cas, l' he acompanyat amb un pinxo de fruita.
El sucre cremat, jo normalment no el faig. El compro amb aquestes ampolles que ja va fet.
Quan he penjat la recepta, he recordat aquell poema del gran Miquel Marti Pol:
Sempre que a casa fan flam,
quin reclam!,
pels llepafils i pels altres
és un ham.
Quan el porten a la taula
gronxa al plat
i li claves la cullera
de bon grat.
Avis i nens l'aprecien
i és ben clar,
perquè pel flam no fa falta
mastegar.
Miquel Martí i Pol. "Flam". Bon profit!.
INGREDIENTS
5 ous.
1/2 l. de llet.
pell de llimona.
1 tronquet de canyella.
130 gr. de sucre.
sucre cremat.
PREPARACIÓ
Bullir la llet amb a pell de la llimona i el tronquet de canyella. La deixem refredar uns 20 minuts tapada. Retirem la canyella i la llimona.
Barregem els ous amb el sucre. Hi aboquem la llet, remenant bé.
Posem la barreja en unes flameres petites o en una de gran, on prèviament hi haurem posat una mica de sucre cremat.
Ho possem al forn , a uns 150 º,al bany maria( l' aigua del bany maria, jo ja l' hi poso calenta, i no ha de bullir) fins que estigui quallat.( al voltant d' un hora)
6 comentaris:
Anna, que poètica!! Dies enrera vaig veure un altre blog un poema, també d'en Martí i Pol, per il·lustrar els brunyols. :)
El flam d'ou fet a casa una delícia! I si hi afegeixes el caramel, encara millor! ;) Que és un plis fer-lo! ;) jeje
Petons!
No hi ha res com un bon flam casolà. Acompanyat amb una fruita natural tens unes postres delicioses i ben sanes!
Merçè,
ës que els poemes d' aquest llibre del Miquel Martí i Pol, van molt bé per ilustrar menjars..
La propera vegada provaré de fer el caramel a casa.
ptns
Gemma,
Estic completament d' acord amb tu.
ptns.
Si no tens aparell per cremar sucre com el pots cremar?
Si no tens aparell per cremar sucre com el pots cremar?
Albert, em sap gru no costar abans però estava de vacances i ben desconnectada.
No necesites cap aparell per cremar el sucre. El pots cremar en un cassó normal o bé comprar-lo cremat (en pot)
Publica un comentari a l'entrada