dilluns, 9 de març del 2009

ESQUEIXADA DE BACALLA AMB OLIVADA

Ara toquen receptes amb bacallà.... I l' esqueixada tothom la sap fer, però hi ha tantes maneres de fer-la.. Jo la serveixo amanida amb olivada i ens agrada molt...


INGREDIENTS


1/2 k de bacallà per esqueixar.

3 o 4 tomaquets madurs.

2 cebes tendres.

olivada.


PREPARACIÓ

Posar el bacallà en remull durant la nit abans ( a vegades no hi penso i l' hi poso el mateix dia, canviant l' aigua tot sovint). Triturem els tomaquets i posem la salsa en una plata. Amanim amb oli i sal.

Damunt del tomaquet hi posem el bacallà juntament amb la ceba tallada a juliana.

Posem per damunt l' olivada.


L'olivada es pot fer així:


Barregem en una picadora: 1 polset de timó sec, un polset de romaní sec,una culleradeta d' orenga, una punteta d' all, 200 gr. d' olives negres d' Arago i oli d' oliva( n' hi tirem un raig i si cal ja n' anirem afegint més).

L' olivada a més de fer-la servir com a salsa per amanides, també la podem menjar sobre torradetes...I si ens en sobra, la guardem tapada a la nevera.




3 comentaris:

Mercè ha dit...

Anna, aquesta recepta anirà per la meva mare que li encanta el bacallà! Perquè jo sí que amb el bacallà no puc! :S
Petons!

Anònim ha dit...

No sabía com es feia la olivada i m'encanta, gràcies per la recepta.
Records.

ANNAFS ha dit...

Mercè,

Donçs mira que es bo el bacallà... però si no t' agrada no hi ha res a fer
Ptns

Teresa,

Ja veus que fer l' olivada és molt fàcil i ja veuràs que bona!