Encara que sembli una recepta fàcil de fer, no ho és. S' ha de tenir molta paciència, donçs has de remenar les ametlles tota l' estona ( al voltant d' una hora de rellotge).
Jo aconsello no fer-ne massa quantitat, donçs llavors costa encara més de remenar. Aquesta úiltima vegada n' he fet 200 grams.
INGREDIENTS
Ametlles crues amb pell ( a L' Area de Guissona en venen en unes bossetes de 100 grams) .
Sucre
Aigua.
PREPARACIÓ
Posem les ametlles que tinguem en una tassa o vas o per mesurar-les. Les aboquem en una cassola ( si és de ferro, millor). Hi posem la mateixa mida de sucre ( si tenim 2 tasses d' ametlles,hi posem dues tasses de sucre ). També hi posem la meitat de les mides que ens hagin sortit d' ametlles, d' aigua( en aquest cas, seria 1 tassa d' aigua) .
Posem la cassola a foc viu fins que comenci a espessir l' almívar.
Llavors, abaixem el foc i continuem remenat. Veurem que l ' aigua s' evapora i el sucre es solidifica. No passa res. Hem de continuar remenant.
Aviat veurem que el sucre torna a desfer-se, i es transforma en un caramel. Quan les ametlles estiguin plenes d' aquest caramel , ja estan llestes. Les aboquen en un marbre,i a mesura que es refreden, les podem anar separant.
Per conservar-les bé, les guardem en un pot de vidre.
Ah! La cassola queda molt enganxada de sucre, no us entesteu a netejar-la de seguida. Deixeu-la una bona estona amb aigua i no us costarà gens fer-la neta.
11 comentaris:
Anna, malgrat l'esforç el resultat és ben bo, oi? I que bones són per anar picant!! ;)
bones, boníssimes, la teva recepta és la que m'ha anat millor!
Concepció,
Gràcies pel teu comentari. M' has fet molt contenta de saber que has provat la recepta i t' ha anat bé!
Ptns.
M'agrada...m'agrada
Sempre que veig una paradeta pico
Tinc pensat fer-ne per a un poste que tinc preparat, pel seu color i pel gust hi quedaran molt bé a veure si m'ensurto!
Montse
http://estoneslliures.blogspot.com.es/
No mha sortir be... perque al posarles al marbre se mhan quedat juntes i no mha donat temps d separarles perque amb 5 segons se mhan solidificat.. com ho he de fer peruqe em quedin ben separadetes?
jo les he possat amb una safata amb paper de forn. I si que es veritat que les he anat separant encara una mica calentes
Moltes gràcies per la recepta. Molt fàcil i molt bones han quedat, tot i que té la seva feina.
Les he fet servir com a base de un tiramisú, en comptes de possar melindros.
Se'm cremen sempre. És normal? Què estic fent malament?
Gràcies!
Si segueixes les indicacions i ho fas a foc lent i remenant sempre, no se t’ haurien de cremar... potser quan ja estan fetes les deixes encara massa estona al foc... a la foto semblem potser més fosques del que realment queden, amb parts de l’ ametlla on encara s’ aprecien parts clares. Prova a fer aixó, retirar-les abans de foc
Publica un comentari a l'entrada