diumenge, 18 de gener del 2009

SALSA ALLIOLI


Aquesta salsa la fa sempre el meu marit, el Jordi. Abans la feia amb ou però ja fa temps que vam provar de fer-la així i ens agrada més. El gust és pràcticament el mateix que si es fa amb ou i a més es pot guardar uns dies a la nevera sense por de salmonela.


INGREDIENTS


1 Mida de llet (ell fa servir la mida d' un vaset dels de tallat o una tassa de café)

3 Mides d' oli d' oliva

1 Gra d' all.

1 pols de sal.


PREPARACIÓ


Posem els ingredients en el vas de la batedora, i ho hem de batre tot a velocitat mínima i sense moure gaire el braç de la batedora.

5 comentaris:

J ha dit...

Hola, acabo de descobrir el teu bloc i ja en soc un admirador.
Això de l'allioli amb llet no ho havia vist mai. Ho provaré.

Felicitats pel bloc, que l'incorporo al meu Google Reader.

Salut!

ANNAFS ha dit...

Moltes gràcies!!
Nosaltres ja fa temps que fem l' allioli amb llet, així no hi ha perill de salmonela i la pots guardar uns dies a la nevera. Si la proves veuràs que el gust no es gens diferent de l' altra.

Anònim ha dit...

Jo de vegades el faig amb ou i de vegades amb llet (depèn de si penso que m'en sobrarà o no). Però el que més m'agrada és sense ou i sense llet, o sigui, només alls i oli, però fa anys que ho provo i no m'en surto, algun cosell?

ANNAFS ha dit...

Fer-lo només amb all i oli, amb el morter i de manera manual és més difícil d' aconseguir, però es molt bo. Un truquet que fem servir nosaltres és posar-hi una molla de pa moll de vinagre juntament amb els alls i anar abocant l' oli de mica en mica. Pacència i un braç ben ferm per remenar força estona!!

Marga ha dit...

Una manera de lliagar l'all amb l'oli és posant l'alla al morter i xafar-lo molt bé fins que es faci una pasteta que per ella mateixa ja sigui una mica lligada. A partir d'aquí anar afegint l'oli mica en mica sense deixar de remenar.