He llegit que l'autèntic pastís de Santiago es fa amb farina d' ametlla i sucre a parts iguals, i no s' hi posa farina de blat. Jo hi poso menys sucre i una miqueta de farina de blat. A nosaltres ens agrada més.
He inclós una fotografia d'una creu de Santiago. La podeu copiar i enganxar en un document de word, després modifiqueu el tamany segons la mida del vostre pastís, la imprimiu i la retalleu. Així tindreu la plantilla de la creu per adornar el pastís.
INGREDIENTS
250 Gr. de farina d' ametlla
200 Gr. de sucre
50 Gr. de farina de blat
4 Ous
1 Culleradeta de llevat en pols
1 Pessic de canyella
Una mica de pell de llimona ratllada.
Sucre llustre per adornar.
PREPARACIÓ
Batre els ous amb el sucre( han de quedar ben batuts). Afegir els altres ingredients i barrejar bé. Si cal ens ajudarem amb la batedora.
Posem la pasta en un motllo de parets baixes i untat de mantega. Ho enfornem ( forn prèviament escalfat) uns 30 minuts a uns 220 gr.
Quan es cuit (el punxarem abans per saber si ja està), el deixem refredar i el desmotllem. Hi posem la plantilla al centre i l' espolsem amb sucre llustre ajudant-nos d' un colador petit.
1 comentari:
Molt bo, la veritat es que m'ha quedat molt be.
Gracies.
Publica un comentari a l'entrada