dimecres, 10 de desembre del 2008

"AREPAS " D' ESPARRECS VERDS I CANSALADA


Aquest estiu vam menjar "arepas" a Tenerife. Jo no n' havia menjat abans i les vaig trobar molt bones . A més, no són difícils de fer i admeten tots els ingredients que es puguin imaginar i combinar.

La farina de blat de moro precuinada es pot trobar als supermercats, a la secció de les farines i les pastes. Hi ha vàries marques. En el paquet hi sol haver les instruccions per preparar les "arepas."


INGREDIENTS


Amb aquesta quantitat, jo vaig fer unes 6 "arepas".(depen del tamanys que es facin)


2 tasses de farina de blat de moro precuinat.

2 tasses i mitja d' aigua

1 culleradeta de sal.


Pel farciment:


12-15 esparrecs verds (poden ser congelats)

15 talls fins de cansalada virada assecada. (tipus bacon)

6 talls de formatge edam.


PREPARACIÓ


Baregem la farina amb l' aigua i la sal. Primer remenem amb una forquilla i seguidament amb les mans fins obtenir una pasta llisa. Fem boles amb la pasta segons el tamany i la quantitat d' "arepas" que volguem fer. Les aplanem . Les fregim amb força oli de girasol fins que estiguin daurades per les dues bandes. Les deixem uns moments sobre paper de cuina per retirar l' excés d' oli.

Fem el farciment:

Fregim els esparrecs i la cansalada tallats a daus.


Obrim les arepas per la mitat amb un ganivet esmolat, i amb compte per no espatllar-les. Millor no obrir-les completament perquè el farcit s' aguanti millor dins l' "arepa".

Omplim les "arepas" amb el farciment i hi posem ,a cada una, un tall de formatge. Abans de menjar-les, les posem al microones uns moments, per desfer el formatge i que estiguin calentes.