dimecres, 7 de juny del 2017

VASETS DE IOGURT AMB CIRERES MACERADES AMB RATAFIA



La setmana passada vaig poder assistir a un taller de fer formatge  a Berga, organitzat al Casal Cívic, impartit per Pep Sanchez.
Va ser molt interesant, vaig gaudir molt fent-lo i el dia que vam acabar vaig portar a casa tot un seguit de mostres de tot el que vam fer.
Una de les mostres era un iogurt d' ovella. De seguida vaig pensar en fer unes postres amb aquest iogurt i que les poguéssim tastar tota la família en el dinar del diumenge.
Els iogurts d' ovella els podeu fer a casa exactament igual que els de vaca, només canviant la llet de vaca per la d' ovella (no és fàcil de trobar) i utilitzant un iogurt d' ovella dels que podeu comprar en qualsevol botiga. Si no voleu fer el iogurt a casa, compreu-ne de bona qualitat, ja sigui de vaca, ovella o cabra ( que també us aniria bé). Si us animeu a fer iogurt podeu consultar aquesta recepta aquí.
També fa unes setmanes havia assistit a la masterclass de pastisseria solidària al espai Cuina'm del mercat Vall d' Ebron. El Marco Carreiro, xef pastisser i cap de la pastisseria Escribà ens va ensenyar a fer vàries elaboracions molt interesants que segur que aniran sortint mica en mica, entre elles aquestes cireres macerades que vaig trobar delicioses. Només que vaig pensar de seguida que jo les tunejaria fent-les amb ratafia enlloc de jerez com havia fet ell. Allà ens vam trobar 4 amigues blogueres, vam gaudir d' una gran tarda i vam aprendre moltes coses,  també  ens vam fer la foto amb el Marco.


Així que ja tenia les postres: uns vasets de cireres macerades amb ratafia i iogurt d' ovella. Uns vasets petitons per fer unes " pre-postres".

INGREDIENTS   (8 vasets  de la mida de xupito)

250-300 gr. de iogurt natural
un grapat de cireres ben madures
un parell de cullerades de sucre
150 ml. de ratafia


PREPARACIÓ


Posem un cassó a foc mitjà amb la ratafia fins que redueixi a la meitat. Traiem el pinyol de les cireres i les tallem a trossets. Quan la ratafia ja ha reduit, incorporem les cireres i el sucre al cassó i ho deixem uns 2 minuts  al foc fins que es desfaci el sucre. Ho deixem refredar i  ho podem repartir en els vasets.
Damunt les cireres afegim a cada vaset una mica de iogurt  (si no és ensucrat anirà bé que abans hi posem una mica de sucre i el remenem bé).
Guardem els vasets a la nevera fins al moment de servir-los.