Al 2011 vaig publicar una entrada amb unes "propostes de menús per a les festes", que podeu tonar a consultar si ho voleu. Juntament amb una sèrie de consells o recomanacions a l' hora de preparar els àpats, hi vaig incloure uns quants menús. Avui n' hi afegeixo uns quans més, aviam si us poden servir d' ajuda per complaure els vostres convidats.
Si llegiu l' entrada esmentada veureu el que faig jo per planificar tots els menús. També és important fer una bona "mise en place", sí, com els cuiners professionals...és a dir, preparar tots els ingredients i estris que necessitem a l' hora de cuinar un plat, per tenir-ho tot a mà. Igualment, si s' ha de picar julivert o all, o fer un fumet, ja tenir-ho fet.
A mi també m' agrada marcar el lloc de cada comensal amb el seu nom. Ja fa temps que vaig comprar aquestes figuretes per posar-hi el nom amb rotulador i després s' esborra amb aigua .Ja no recordo ni on ho vaig comprar, però uns rectangles de cartolina poden fer la mateixa funció. O bé posar-hi un full amb el menú a degustar imprès. Són detalls que no costen massa i queden molt bé.
1- MENÚ CATEGORIA "SENZILL- BASIC"
Entrant /primer plat
Espàrrecs arrebossats amb beixamel
Segon plat
Rotllets de llom amb sàlvia
Postres
Valencià amb gelat de vainilla i nous de macadamia "La Fageda" o pasta de full amb poma.
2- MENÚ CATEGORIA "INFORMAL"
Uns "montaditos" o tapetes regades amb una sangria de vi o de cava.
Anelles de calamars al perfum boscà
Montadito de rotllets de salmó
Bunyols de pernil dolç amb formatge i orenga
Tapeta de llagostins, cloïsses i ceps
Montadito de cranc
Paté als dos salmons
Culleretes de bacallà amb samfaina
Postres
Pastís de mascarpone i melmelada de fruits del bosc "Casabella Natura"
3- MENU CATEGORIA "ECONÒMIC"
Primer plat
Arròs amb carxofes i botifarres o tallarines mariners
Segon plat
Allipebre de conill o espirals de salsixes adobades
Postres
Púding de maduixa
4- MENÚ CATEGORIA "BOLETAIRE"
Un parell d' entrants ben vistosos
Calamarsets farcits amb rovellons
Magdalenes de camagrocs
o bé un primer plat
Arrós amb rossinyols i ous de reig al perfum de sajolida
Segon plat
Rap amb llenegues
Postres
Delícies de café i cardamon o flam de taronja amb panses
5- MENÚ CATEGORIA "MARINER"
Entrant / primer plat
Rossejat de fideus
Segon plat
Llagostins a la marinera o mandonguilles de lluç amb mongetes i bolets
Postres
Tiramisú o carpaccio de pera
6- MENÚ CATEGORIA " CLÀSSIC- TRADICIONAL"
Primer plat
Escudella de Nadal
Segon plat
Vedella estofada amb patates i camagrocs o mandonguilles amb llagostins
Postres
Braç de gitano amb crema de mantega i ganache de xocolata
En aquest cas, substituiu la xocolata blanca per la mateixa quantitat de xocolata negra i adorneu amb sucre llustre i guarniments de Nadal al refredar-se.
Si us sobra tall estofat, podeu reciclar-lo amb la terrina de vedella ( encara que l' estofat no sigui de vedella)
I si voleu fer torrons teniu el torró de xocolata, pinya i nous.
També podeu fer mantegades d' ametlla i canyella , figuretes de massapà i pels Reis, el típic tortell.
O bé podeu sorprendre els convidats amb el pastís estelada.
Prepareu unes trufes amb antelació i les guardeu al congelador. Boníssimes a l' hora del café per allargar la sobretaula.
A mi també m' agrada marcar el lloc de cada comensal amb el seu nom. Ja fa temps que vaig comprar aquestes figuretes per posar-hi el nom amb rotulador i després s' esborra amb aigua .Ja no recordo ni on ho vaig comprar, però uns rectangles de cartolina poden fer la mateixa funció. O bé posar-hi un full amb el menú a degustar imprès. Són detalls que no costen massa i queden molt bé.
1- MENÚ CATEGORIA "SENZILL- BASIC"
Entrant /primer plat
Espàrrecs arrebossats amb beixamel
Segon plat
Rotllets de llom amb sàlvia
Postres
Valencià amb gelat de vainilla i nous de macadamia "La Fageda" o pasta de full amb poma.
2- MENÚ CATEGORIA "INFORMAL"
Uns "montaditos" o tapetes regades amb una sangria de vi o de cava.
Anelles de calamars al perfum boscà
Montadito de rotllets de salmó
Bunyols de pernil dolç amb formatge i orenga
Tapeta de llagostins, cloïsses i ceps
Montadito de cranc
Paté als dos salmons
Culleretes de bacallà amb samfaina
Postres
Pastís de mascarpone i melmelada de fruits del bosc "Casabella Natura"
3- MENU CATEGORIA "ECONÒMIC"
Primer plat
Arròs amb carxofes i botifarres o tallarines mariners
Segon plat
Allipebre de conill o espirals de salsixes adobades
Postres
Púding de maduixa
4- MENÚ CATEGORIA "BOLETAIRE"
Un parell d' entrants ben vistosos
Calamarsets farcits amb rovellons
Magdalenes de camagrocs
o bé un primer plat
Arrós amb rossinyols i ous de reig al perfum de sajolida
Segon plat
Rap amb llenegues
Postres
Delícies de café i cardamon o flam de taronja amb panses
5- MENÚ CATEGORIA "MARINER"
Entrant / primer plat
Rossejat de fideus
Segon plat
Llagostins a la marinera o mandonguilles de lluç amb mongetes i bolets
Postres
Tiramisú o carpaccio de pera
6- MENÚ CATEGORIA " CLÀSSIC- TRADICIONAL"
Primer plat
Escudella de Nadal
Segon plat
Vedella estofada amb patates i camagrocs o mandonguilles amb llagostins
Postres
Braç de gitano amb crema de mantega i ganache de xocolata
En aquest cas, substituiu la xocolata blanca per la mateixa quantitat de xocolata negra i adorneu amb sucre llustre i guarniments de Nadal al refredar-se.
I si voleu fer torrons teniu el torró de xocolata, pinya i nous.
També podeu fer mantegades d' ametlla i canyella , figuretes de massapà i pels Reis, el típic tortell.
O bé podeu sorprendre els convidats amb el pastís estelada.
Prepareu unes trufes amb antelació i les guardeu al congelador. Boníssimes a l' hora del café per allargar la sobretaula.
9 comentaris:
Una molt bona organització,i moltes idees está molt bé,m'agrada el teu plantajament.
Un petó de http://cuinanatura.blogspot.com.es/
Quants bons consells, i quins menús més llaminers!
buenos consejos y buenas propuestas
Bss
Caram, quin resum!
M'encanta la classificació, molt pràctica i interessant!
No t´estàs de res! bon recull!
Quantes idees més bones, Anna!!
Molt bones propostes Anna. De primer, escudella de Nadal, aquest plat a casa no pot faltar.
Petons.
Molt bones propostes Anna. De primer, escudella de Nadal, aquest plat a casa no pot faltar.
Petons.
Que organitzada!! Gràcies per compartir els diferents menús, tots m'agraden molt.
Salutacions,
Publica un comentari a l'entrada