Em va costar, però a la fi vaig trobar una recepta de galetes que no portés mantega i vaig variar la proporció d' ingredients al nostre gust. Resulta que a la família hi ha molts casos de colesterol (hipercolesterolemia familiar hereditaria en diuen). El meu marit i les meves filles ens són alguns d' aquets casos, i per aixó evitem tant com podem la bolleria industrial i no feta a casa. Si ho faig jo, sé els ingredients que porta i els puc adaptar a les nostres necessitats. D' aquestes galetes en faig dos o tres vegades per setmana, si puc amb farina integral (però no els agraden tant) i alguna vegada extra amb trossets de xocolata sense llet (que els encanten, però la xocolata no és recomanable per regular el colesterol). Es fan en un tres i no res i no necessites pesar els ingredients. Pots variar-ne el sabor i sempre surten bones!
INGREDIENTS
1 ou senser i la clara d' un altre.Els posem en un vas i mirem la capacitat que ocupen.
hi posem la mateixa quantitat de sucre.
la meitat de la mida d' oli de girasol
dues mides de farina ( integral o normal)
1 mida de nous picades ( o ametlles, o avellanes, o xips de xocolata, o coco, o cereals, o civada, o ....)
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de canyella (o pell de llimona ratllada,vainilla...)
Per decorar: fideus de colors, una nou, una cirera....
PREPARACIÓ
Escalfem el forn a 200 º.
Amb les varilles batem l' ou i la clara de l' altre amb el sucre . Afegim l' oli i batem una mica més. Afegim la farina amb el llevat i la canyella. Tornem a batre. Afegim les nous ( o el que vulguem) i barregem amb una espàtula. Engrasem la plata del forn amb oli ( o bé utilitzem una làmina de silicona o paper de forn, llavors ja no cal engrasar). Hi posem boletes de pasta una mica separades entre si amb l' ajut de dues culleretes de postre. Per damunt decorem amb el que ens agradi ( jo ho he fet amb fideus de colors, també pot ser mitja nou, una ametlla, una cirera..)
Les fem coure al forn durant uns 10 minuts.
21 comentaris:
Unes molt bones galetes!!!per el té "de las cinco" venen fenomenal!!!!
petonets.
Una bona recepta que s´ha de provar...m´agrada el fet que porti poca mantega i que en un plis plas estingui fetes. Es veuen molt esponjoses.
ràpides de fer y.......de menjar, bonísimes
M'agrada molt la recepta per el fet que no porta mantega. I que rápides de fer!!!!
Petonets.
M'ha encantat!
Molt bones aquestes galetes i a més sanas !!
Petons
M'encanta aquesta recepta!!! Faig moltes de galetes i intento que no portin massa mantega... aixi que aquestes em van genial!!! Gracies
Un petonas
Sònia
Molt bones!m'agrada això que no portin mantega!
Una abraçada
quina bona pinta que tenen aquestes galetes!!!
Ens has deixat a tots ... què bé sense mantega! Tinc a la família que només fan que dir-me que els pujarà el colesterol.. o sigui que això és perfecte.
Petons
És veritat que costa trobar receptes de galetes sense mantega... I amb oli de girasol també han de quedar ben bones!
un parell per a mi .. que es l'hora del café!!
Prenc nota, a casa també en tinc un d'aquest del colesterol que expliques. i l'hauries de veure, sembla mentida, està com un clau. Les provarem...
Ptns
Molt bona recepta, les provarem a casa, som fans de les galetes casolanes!
Quina pinta, Anna. Aquestes cauen demà mateix. Petonets
Hola,
Espero que us animeu a provar-les, que surten molt bones. tot i que quan a casa els hi acostumeu, els n' hi haureu de fer massa sovint..
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.
Una bona recepte de galetes i amb totes les idees que has donat d´ingredients pots tindre una varietat cada vegada.
Petons!
Quina bona pinta!!!! i sense mantega???? les haurem de fer. Petons,
Gràcies per la recepta, queden boníssimes!!!!
molt bones, jo hi he posat aroma a vainilla i mantega i han fortit fabuloses
molt bones, jo hi he posat aroma a vainilla i mantega i han fortit fabuloses
Publica un comentari a l'entrada