Aquests son els primers bolets frescos que hem menjat aquesta temporada, unes carreretes collides a l' Alt Berguedà. I he fet aquesta recepta que tenia pendent des de fa molt temps.
La barreja de sabors és exquisita, de veritat.
I també tenim l' opció de fer uns montaditos amb aquesta preparació.
INGREDIENTS
250 grs. de cors de carxofes congelades (poden ser dues de fresques)
250 grs. de bolets
1 ceba tendre
1 gra d' all
2 cullerades de salsa de tomàquet.
1 tomaquet
1 branca de timó
50 grs. de pinyons
50 grs. d' olives negres
unes fulles d' alfàbrega o julivert
oli d' oliva, vinagre balsàmic, sal i pebre
PREPARACIÓ
Tallem els cors de les carxofes a làmines ( si són congelades les tallem abans no es descongelin del tot, que va millor).Les saltegem amb oli d' oliva i la branca de timó.
Triturem l' all i la ceba, i en una paella fem un sofregit. Afegim les cullerades de salsa de tomaquet i els bolets, també un parell de cullerades d' aigua. Tapem i deixem que cogui lentament.
Tallem el tomaquet a daus, piquem les olives negres i l' alfàbrega. Ho barregem amb l' oli d' oliva, el vinagre,una mica de sal i pebre.
Posem en el plat l' estofat de bolets (tebi), a damunt les carxofes i amanim amb l' oli de pinyons, tomàquets, olives negres i alfàbrega.
15 comentaris:
Anna; ...no sí no hi ha com ser d'una comarca de bolets... i fets de la manera que ho presentes... i "rematats" amb pinyons, tant sols queda dir-te..., que vagi de gust Anna¡¡ :-D ;-D
OStres, això ha de ser una delícia!! Em menjaria una torrada ara mateix!
Petonets
Sandra
Un montadito amb aquesta barreja ha de brutal. Quina pint amés bona i quina sort que tens de ja poguer collir bolets:
Petons
Això ha de ser una delícia celestial!
Presentat amb plat o com a montadito m'agrada, m'emporto un de cada.
Com que no conec els bolets no m'atreveixo a collir-los.
Petons.
UN saltejat deliciós, que combina ingredients molt bons. I amb carreretes acabades de coliir ha de quedar molt gustós!
senzillament saborós!!
Deliciós i que en aquesta època passa molt bé...M´he adonat que ets una gran amant dels bolets per les receptes que hi fas.
Anna, genial!! Aquest "montadito" m'ha encantat amb aquest saltejat!
Petons!
Un molt bon estofat, i les carreretes li deuen donar un punt deliciós
Petons
Anna... Però quin platillo més bo! Mmmmm, a casa gaudiràn com bojos quan els hi faci. I en format montadito ideal per festes.
Petons!
Este plat és dels que m'agraden a mi. Ai jo crec que tens bolets a totes hores per casa teua, haurem de venir :)
Las recetas de Glutoniana
Hola,
Hem d' aprofitar que comença la temporada de bolets, i els bolets frescos són molt més bons encara que assecats o confitas fins i tot congelats també es poden conservar bé.
Tens raó Cristina que m' agrada molt cuinar amb bolets, i ja es deu notar, però per alguna cosa sóc del Berguedà i aquí som molt boletaires...
I Anna, si no els coneixes o no saps quins sòn fas molt bé de no collir-ne, hi ha moltes varietats molt tòxiques, i cada temporada se sent a parlar d' algú que ha tingut algun ensurt.
MOLTES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS. PTNS.
bona bona aquesta tosta
peto
miquel
Anna, no m´extraña que sigui bona, bona, amb els primers bolets frescos una passada. Que bo aquest estofat. petons,
Publica un comentari a l'entrada