Un clàssic de la cuina catalana que podem fer amb qualsevol tipus de bolets, ara que ja comença la temporada de les carreretes i moixerons.
INGREDIENTS
Per les mandonguilles
600 grs. de carn picada de porc
2 ous
pa ratllat
2 alls
julivert
sal
farina per arrebosar-les
Salsa de tomaquet
tomaquet triturat ( 1 vas)
1 ceba
2 o 3 alls
1 porro
200 grs. de bolets secs ( en aquest cas he fet servir camagrocs) pot servir qualsevol varietat de bolet fresc.
PREPARACIÓ
Si fem servir bolets secs, els hidratem coberts d' aigua freda durant mitja hora (reserverem l' aigua) . Si són frescos, els netegem i tallem a trossos.
Posem la carn picada en un bol i afegim els ous, els alls, el julivert, la sal i un grapadet de pa ratllat. Barregem bé. Fem les mandonguilles i les enfarinem. Les fregim en oli d' oliva. Les reservem.
Fregim a part els bolets ben escorreguts, amb una mica de sal.
Amb l' oli de fregir les mandonguilles fem fregir la ceba i el porro tallats petits amb poc foc, i més tard afegim els alls tallats i el tomaquet. Salem i deixem sofregir fins que estigui fet el tomaquet. Triturem.
Ajuntem en una cassola les mandonguilles, els bolets i la salsa de tomaquet, abocant- hi també un vas de l' aigua d' hidratar els bolets ( o bé un vas de brou o aigua ) . Deixem que es cogui tot junt a poc foc al voltant de mitja hora.
20 comentaris:
Aquestes receptes tan tradicionals no passaran mai de moda, oi? I amb bolets de primavera ha de quedar un guisadet sensacional!
no hi ha res com el més deliciós per convertir-se en tot un clàssic ...i no hi ha dubte que les mandonguilles amb bolets son una autèntica delícia
Una abraçada
Saps que em sembla que no he fet mai les mandonguilles amb bolets?. Amb tomàquet, o amb sípia, o amb samfaina, sí, però amb bolets, noooooo!, així que ja en tinc una altra!. A més, tinc camagrocs secs a casa, per tant, a fer mandonguilles!
Com m´agraden aquestes mandonguilles!!!! Anoto la teva proposta per variar de les que faig a casa. Jo les faig amb ceps i també queden molt bones però ara que podem trobar bolets de primavera es una molt bona opció.
Petons!
Hola,
m'encanten aquests plats! Tot el que porti bolets trobo que queda deliciós... i amb mandonguilles encara més!! petonets maca
las albondigas nunca pasan de moda y ademas se puedes hacer tantas combinaciones como cocinero hay, me gusta tu receta
peto
miquel
A casa les mandonguilles agraden molt, sont molt cassolanes i amb aquest bolets queden de luxe.
Petons.
Un plat classic i genial alhora. Sempre queden bé i amb bolets no diguem...
Aquestes receptes tradicionals, són les millors!! :)
Petons!
les mandonguilles combinen amb tot. Es veritat que ens donen un munt de posibilitats a la cuina. I aquestes receptes tradicionals no pasaran mai de moda i a més son bonissimes:
Petons i bona setmana
Mandonguilles amb sípia i pèsols, aques és el plat de casa però ara me n´ha donat una altra idea: què bones amb els bolets.
Que bones!!! tu de bolets i jo de bacallà, haurem de fer un intercanvi de receptes. Molt i molt bones aquestes mandonguilles. Un petó.
Ei, que encara em queden uns pots de bolets, provaré aquesta delícia!
Les mandonguilles amb els bolets estan de vici
Petons
Hi sucaria una llesca de pa i després els dits! Què bo!
Petons
Todo lo que lleve setas para mi es éxito asegurado, y es que en casa nos encantan.
Tus albóndigas tienen una pinta riquísima así que con tu permiso me llevo la receta pues aunque viví 8 años en Barcelona no recuerdo haberlas comido nunca.
Un besito y bon día Anna
Que me'n podries enviar una fiambrereta per dinar? jajaja.
M'encanten i fa dies que no en faig, a vore si me poso.
Las recetas de Glutoniana
Hola!!
Teninu tota la raó un plat ben tradicional, que no passa de moda, i sempre fa quedar bé. A casa ens agraden molt!
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.
Un plat d'allò més bo que agrada a grans i petits. Un petó
Ho provaré, té molt bona pinta
Publica un comentari a l'entrada