diumenge, 24 d’octubre del 2010

PATATES AMB CAMAGROCS

Avui, una altra recepta amb bolets, ja que n' és la temporada i s'ha d' aprofitar!
Aquesta és ben simple i molt bona, una d' aquelles receptes que sempre he vist fer a casa a la meva mare, i amb camagrocs, que són els bolets que es trobem més.
Les he servit utilizant un cercle d' emplatar, hi he posat uns camagrocs ben saltejats per damunt i he adornat els voltants amb salsa d' all i julivert.


INGREDIENTS

camagrocs
1.5 k. de patates
1 all, julivert
4 o 5 talls de cansalada blanca
oli d' oliva, sal


PREPARACIÓ


Bullim les patates pelades i tallades a trossos amb aigua i sal. En un paella, fregim els camagrocs tallats ben petits ( en reservem uns quants per saltejar sensers, per adornar) amb julivert i un all senser , que després retirarem. Fregim en una altra paella la cansalada tallada a trossets.
Quan les patates estiguin cuites, els traiem l' aigua (que reservem per afegir-n'hi al aixafar-les), i les aixafem, afegint l' aigua que calgui, perquè no quedin massa eixutes. Hi aboquem la cansalada, amb la metitat del suc de coure-la, i els bolets.
Barregem bé. Saltegem uns camagrocs sensers per adornar les patates.



16 comentaris:

PILAR ha dit...

Qué bó! M´agrada molt aquest plat i ara hi ha que aprofitar a fer bolets que la temporada es curta. A casa en diem patates de pastor, encara que ho fem amb barreja de bolets.
Petons!

Gemma ha dit...

Mmm... bonísisma! Com un trinxat però molt millor, amb els bolets enlloc de la col ;)

Fem un mos ha dit...

Amb aquets camagrocs has convertit un plat senzill en un plat de luxe.
Petons

Margarida ha dit...

Que bo aquest plat! El faré, encara que sense cansalada, que sinó no se me'l menjaran!
Petons

Lídia ha dit...

l'altre dia també vem menjar a casa els camegrocs amb el puré i una mica de cansalada, mmmmm que bo

petons

Visc a la Cuina ha dit...

Aquesta recepta em va perfecta! Ahir vam trobar rossinyols de pi i els aprofitaré per fer aquestes patatones, han de ser boníssimes!

josep ha dit...

Fantàstic!, la cuina de tardor amb les mil i una receptes amb bolets és una meravella i aquestes patates amb camagrocs en son un claríssim exemple.
Una abraçada

No tot són postres ha dit...

Que bo... quina bona idea fer un trixat de camagrocs, amb cansalada... m'encanta!
PTNTS
Dolça

Cristina ha dit...

Jo els bolets els combino amb tot, però no se m'havia acudit amb la patata, a veure si aquest cap de setmana anem a buscar bolets i ho faig. La presentació fantàstica.

maia ha dit...

Que bo,jo també el fare. Gràcies Anna.

Cuinagenerosa ha dit...

anna, m'encanta aquesta recepta, és com un trinxat (o baieton, que en diem al moianès) però amb bolets en lloc de col, em sembla molt bona ida.

ANNAFS ha dit...

Hola a tothom;

A veure si uns animeu a fer aquest "trinxat" amb camagrocs, que surt molt bo. I si s' acaba la temporada de bolets ho podem fer amb camagrocs assecats.

Moltes gràcies pels vostres comentaris.Ptns.

anirac ha dit...

hola,
molt interessant aquesta recepta em sembla que la faré, però amb farro....

Anònim ha dit...

Demá dilluns que a Yárrega es mercat, segur que trobaré camagrocs i faré les patates qe per un día tampoc perdrem la línea. Que bo¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Demá dilluns que a Yárrega es mercat, segur que trobaré camagrocs i faré les patates qe per un día tampoc perdrem la línea. Que bo¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Demá dilluns que a Yárrega es mercat, segur que trobaré camagrocs i faré les patates qe per un día tampoc perdrem la línea. Que bo¡¡¡¡¡