diumenge, 10 d’octubre del 2010
MONGETES DEL GANXET AMB OUS DE REIG
Quan aquesta primavera vaig fer el curs de cuina a "Els Casals", em va quedar pendent de provar aquesta recepta que ens va cuinar l'Oriol Rovira, amb mongetes del ganxet i bolets.
Aquesta setmana tenia 3 o 4 exemplars d' ou de reig a la nevera, un bolet molt apreciat pel seu gust i que no sempre es troba ( de fet, feia anys que no en menjàvem), així que vaig pensar combinar aquests dos reis: el rei del bolet; l' ou de reig, i la reina de les montgetes; la del ganxet.
Es clar que si no tenim ous de reig, aquest plat el podem fer amb qualsevol tipus de bolets, i tant ens pot servir d' acompanyament de carns, com de plat principal.
INGREDIENTS
300 grs de mongetes del ganxet ( 1 os de pernil, llorer, 1 ceba, 2 alls, per coure-les)
ous de reig ( n' hi vaig posar quatre de grossos)
2 o 3 alls ( si pot ser tendres)
1 ceba ( si pot ser, tendre)
sal, oli, porradell picat
PREPARACIÓ
El dia abans, posem les mongetes del ganxet a remullar amb força aigua.
Les fem coure amb aigua freda a foc molt lent , i quan bullin, les tapem. Hi posem una fulla de llorer, un os de pernil, uns quans grans d' all sense pelar i una ceba pelada, sensera. Les deixem bullir fins que estiguin toves. Quan falti poc per acabar de coure's, afegim la sal.
Saltegem els bolets amb oli d' oliva.
Fregim la ceba tallada petita, i els alls també tallats petits. Hi aboquem els bolets i ho deixem fer tot junt uns minuts.
Afegim les mongetes del ganxet, donem un parell de voltes i hi posem el porradell picat.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
16 comentaris:
Saps què?, jo no havia provat mai els ous de reig fins ahir!, un de petitó que vaig trobar amb la meva familia. Aquestes mongetes tan bones, amb aquest bolet tan bo ha d'estar, doncs això, BONÍSSIM!uNA ABRAÇADA.
Anna; Les millors mongetes -potser del món- amb un dels millors bolets de temporada que es poden menjar, el resultat es obvi no Anna?
Que vagi de gust Anna¡¡ :-D
Les mongetes no m'agraden gaire, jo aniria directament als ous de reig :)
L'ou de reig és un dels reis dels bolets, oi?
Aquest és un plat de caure les llàgrimes, és una passada, té una pinta estupenda!! Quin goig!!! Bravo.
Quan he vist aquests meravellosos ous de reig he anat a buscar el meu fill, que està embogit amb el tema dels bolets des que tenia tres anys. De fet està acabant el treball de recerca de Batxillerat i va sobre els bolets, no podria ser d'altra manera. Total, que s'ha quedat "pillat" amb la recepta perquè per ell trobar un ou de reig (tan sols un!) és com trobar un tresor enterrat!
Las mongetes del ganxet una meravella, però per els ous de reig no tinc paraules, perquè tenir-ne 3 o 4 a la nevera es com un tresor.
Petonets.
què bones que són aquestes mongetes de ganxet!
mmmmmm quina delicia
petons
que bo!ççaixí dóna gust, quin bon partit es pot treure dels ous de reig!
:)
Ous de reig!!! que bons, per la meva zona no se'n troben,tindrem que fer una incurssió al Berguedà, nosaltres els menjem amanits.
Ous de reig!!! que bons, per la meva zona no se'n troben,tindrem que fer una incurssió al Berguedà, nosaltres els menjem amanits.
Ous de reig!!! que bons, per la meva zona no se'n troben,tindrem que fer una incurssió al Berguedà, nosaltres els menjem amanits.
Un plat perfecte per al fred que s'apropa!!! Jo no en menjo mai de mongetes, però a casa sí que agraden!
Petonassos
Miel
A casa sempre menjàvem mongetes del ganxet, perquè la meva mare deia que eren les millors, però a mi les mongetes no em deien res.
He estat uns 20 anys sense menjar-ne, fins que vaig provar les de Santa Pau. Són més petites, i m'agraden molt.
La pregunta que em feies de coure les verdures al vapor, te la responc aquí. Queden molt bé i són molt sanes. Jo fins i tot quan faig patates amb mongetes les coc així, i amb 15-20 minuts estan al dente. I no perden tan minerals.
Els ous de reig no els he provat mai, però com sóc molt de bolets, suposo que m'agradaran, i més si són els reis!
Una abraçada
Mercè,
Feia molt de temps que no en trobàvem... Ens fva fer molta il.lusió.
Josepb,
Per a mi també són les millors montgetes, i sí, el resultat és excel.lent...
Gemma,
Donçs diuen que sí, que l' ou de reig és el rei dels bolets, i bo, ho és molt.
La cuina vermella,
Es un plat molt si, i com que en podem menjar tan poques vegades, encara ho és més.
Visc a la cuina,
A mi, és el bolet que m' agrada més trobar, fa molta il.lusió i quan el veus al bosc tan maco...
Ja dic, que feia anys que no en trobavem i l' altra dia hi vam tornar al mateix lloc i en vam trobar un parell més.
Fem un mos,
Hi tant, ´çes com un tresor per aixó vaig pensar tan com els havia de cuinar perquè no en tinc gairabé mai.
Eva,
Són molt bones, realment, i molt fines
Lídia,
I és un plat ben senzill i bàsic.
Laura,
Se'n pot treure molt porfit i també són molt bons crus i amanits amb vinagreta.
Montse,
Es que n' hi ha molt poquets, i al Berguedà també, hem tingut molta sort de trobar-ne.
miel,
Es un plat ben consistent i el fred segur que te'l fa passar.
Margarida,
A mi m' agraden també molt les de Sta Pau, però trobo més fines les del ganxet. Però tots els tipus de montgeta els trobo bons.
Ja provaré fer les verdures al vapor, ja dic que mai ho he fet.
Moltes gràcies pels vostres comentaris.PTNS.
Un apat digne de reis i reines... Qué bo!!!!
Petons!
Publica un comentari a l'entrada