Aquesta setmana vaig anar al curset de cuina que fan cada any als Casals, un hotel rural a Sagàs, que al 2007 va obtenir una estrella michelín.
Van ser tres dies, d' unes 2 hores i mitja cada dia. Vam tastar cada plat que va preparar el xef, l' Oriol Rovira, i tot era boníssim, fins i tot em va semblar més que bo, deliciós.
El tema del curset d' aquest any era "El restaurant avui" per tant, els plats que ens va ensenyar a preparar són els que tenen actualment a la carta d' Els Casals.
La veritat és que m' ho vaig passar molt bé. L' Oriol, a part de ser un cuiner excel.lent, sap explicar molt bé cada plat i alegrar-lo amb moltes anecdotes i "truquillos".
Aquest cap de setmana ja he fet els deures i he cuinat un parell de postres; ja aniré penjant les receptes mica a mica.
De moment, avui, una coseta fàcil, i molt versàtil perquè ens serveix per decorar qualsevol postre o pastís que se'ns acudeixi.
El mateix procés el podríem fer amb pell de taronja.
INGREDIENTS
3 o 4 llimones
150 grs. d' aigua
150 grs. de sucre
més aigua per escaldar
PREPARACIÓ
Amb un pelador de patates, pelem la llimona al llarg (abans l ' hem de rentar molt bé) . Hem de treure només la part groga. També podem fer servir un ganivet i després treure'n la part blanca.
Tallem aquestes pells en juliana
Posem un cassó amb una mica d' aigua i, quan bulli, hi escaldem la llimona. La retirem i fem de nou la mateixa operació amb una aigua nova. Altra vegada la tornem a escaldar amb una altra aigua. Es tracta d' escaldar la llimona amb tres aigües perquè perdi l' amargor.
Amb els 150 grs de sucre i 150 grs d' aigua, fem un almívar. Només ha d' arrencar el bull i ja hi podem posar la llimona escaldada. La deixem coure en l' almívar durant uns 15 minuts a foc suau.
Posem la llimona i l' almívar calents en un pot estèril, el tapem i el posem cap per avall. Se'ns conservarà molts dies a la nevera.
Si volem una conservació més llarga (uns mesos) haurem de fer bullir 20 minuts el pot al bany maria.
16 comentaris:
Segur que queda molt bo com a guarniment per qualsevol pastís.
en aquests cursets s'apren molt.
Petons.
Quins curset més maco! segurament que has après un món.
Ja aniràs possant'ho.
Salut,
Quins curset més interessant. Aquesta primera recepta ja ho és. Espero amb il·lusió veure mes receptes. Una abraçada
Les receptes que ens explicaràs segur seràn molt interessants, com totes les que ens has mostrat fins ara!.Aquesta de llimona l'has explicat tan bé que no hi ha dubte possible!A reveure!
Ja tinc ganes de veure les receptes que va aprendre, segur que va ser un curset molt interessant.
Aquesta pell és mol tpràcitca de tenir a punt, en qualsevol moment ens pot servir per decorar un plat ;)
La recepta és molt bona! ja que no puc anar als cursets, són una mica lluny... espero les teves receptes!
Petonets
Quina sort poder anar a aquests cursets.
Espero les altres receptes dolses.
Petons
molt bona idea confitar la pell de la llimona, a més és fàcil i serveix per infinitat de preparacions.
Res com anar de cursets per aprendre coses noves.
pt!
Uns cursets molt interessants, i amb un professor de molta qualitat, de ben segur n’aprendreu molt, i nosaltres també quan ens passis els apunts.
Petons
Ja estem impacients per veure les coses que vas aprendre, perquè ens les explicaràs, oi?
Estic esperant més receptes de les que has après! Aquesta llimona és insuperable!
Ara que hi ha llimones la teva recepta és la millor forma de tenir pell tot l´any!!! petonets
Aniré seguint les teves receptes, aquest curset sembla molt interessant, no?
Quina recepta més bona i més útil! Aquests cursets a "Els Casals" tenen molt bona pinta. Ja estic desitjant veure la resta.
Que tingueu una bona verbena!
Petons!
Quina bona alumna que ja vas preparant el que te van ensenyant. No n'he fet mai d'això, m'ho apunto, que per als pastissos li dóna un bon toquet.
Estarem aquí atentes a vore que més vas apendre :)
Hola!
Va ser un curs molt ben aprofitat, vam aprendre moltes coses. Mica a mica aniré fent les receptes... Tot era molt bo!
MOLTES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS. FINS AVIAT I PTNS
Publica un comentari a l'entrada