diumenge, 4 d’abril del 2010
MONES
Aquest any n' he fet dues. Una per casa nostra, que la vaig fer el divendres, i l' altra per portar avui a casa dels meus pares.
Les meves filles s' estimen més que els padrins els comprin alguna altra cosa o els donin els diners i la mona la faci jo.Totes dues les he fet amb trufa i mantega, segons les nostres preferències.
Una la vaig fer amb un sol sostrte i l' altra amb dos. Per la de dos, faig fer servir un motlle de 26 cm, i un altre de 20. Per la d' un sostre vaig fer servir el motlle de 26 cm.
PA DE PESSIC
INGREDIENTS
6 ous
50 ml de llet
125 de sucre
125 de farina
1/2 sobre de llevat
PREPARACIÓ
Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre fins que quedi una barreja blanquinosa. Hi anem afegint la farina barrejada amb el llevat amb dues o tres vegades, remenant bé. Afegim la llet. I remenem. Ara hem de batre també les clares a punt de neu, i les afegim de mica en mica a la pasta anterior remenant amb compte , perquè no s' abaixin les clares.
Untem el motllo amb mantega i ho posem al forn ja calent a 180-200 graus, durant uns 20 minuts.
TRUFA
INGREDIENTS ( per una mona d' un sostre, si és de dos, aumenteu el doble les quantitats)
200 ml de nata líquida especial per muntar
50 grs de xocolata negra (podem variar la quantitat en funció del nostre gust)
sucre
PREPARACIÓ
El dia anterior, posem a bullir la nata amb la xocolata fins que estigui desfeta. Quan es refredi, ho deixem a la nevera fins l' endemà. Abans de muntar la trufa la posem una estona al congelador ( 15 min) perquè es refredi més i sigui més fàcil de muntar. La muntem amb el batedor elèctric de varilles. Afegim sucre al nostre gust. Batem una mica més. I ja està llesta.
CREMA DE MANTEGA
Per fer la mantega podeu clicar aquí
* Si us decidiu per fer la mona de dos sostres aumenteu les quantitats del farcit de mantega. ( 90 ml. d' aigua, 130 de sucre i 400 de mantega)
* Podem fer un almívar amb 65 ml d' aigua i 100 de sucre per sucar el pa de pessic abans de farcir-lo.
* Per decorar la mona es pot fer servir lacasitos, gominoles, etc...
* Pels costats de la mona he fet servir fideus de xocolata, també podien ser ametlles laminades o picades, fideus de colors...* Per facilitar-nos la feina va molt bé tenir un batedor elèctric de varilles (moltes batedores porten aquest estri) perquè el farem servir per fer el pa de pessic (muntar rovells amb sucre i clares a punt de neu), per muntar la trufa i per batre la mantega. Manualment també es pot fer però costa molt més ( jo no he fet mai) .
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
16 comentaris:
oooooh, que boniques!!! T'han quedat millor que les de pastissera!!! Sou una familia mooooolt llaminera!
Molts petons i alegria.
Quin parell de mones més ben plantades Anna. Jo també penso que millor que les de pastisseria.
Que aprofitin.
Petons.
T'han quedat perfectes, millor que comprades! A casa sempre fem la de yema i la de Sara, però la de trufa també és una opció deliciosa.
He visitat per primera vegada el teu bloc. M'ha agradat molt. Et felicito per la mona. T'ha quedat preciosa. a partir d'ara et faré visites. petonets
Anna,
Les teves filles son molt llestes. Naturalment que prefereixen que els padrins facin regals i la mona la facis tu. Veient les que has fet s'enten perfectament.
Una abraçada
Anna, que boniques que t'han quedat!!! No m'estranya que les teves filles vulguin que els hi facis tu! Si són com de pastisseria i fetes a casa, de ben segur que millors i del seu gust! ;)
Petons!
Una mona "moníssima"!!,millor que de pstisseria!!i més econòmica!i més gustosa, i més fresca, i més,i més,i més...Mercè.D.C.
No es de estranya que les teves filles prefereixin diners, i que las mones les facis tu, dons tenen la pastissera a casa. Quin goig de mones.
Petonets
T'ha quedat genial! Una presentació molt maca! M'apunto la recepta d'aquesta trufa. Jo l'he fet diferent però aquesta m'ha agradat.
Petons
Très beau. BRAVO!!!
HOLA ANNA, GUAPA TU
NENA QUAN VEUS AQUESTES DELICIES, I MES ARE QUE QUASI L´HORA DE SOPAR,..HUMMM
TE HAN QUEDAT MOLT BE, NO M´EXTRANYA RES QUE LES TEVES FILLES, S´ESTIMIN MES LAS TEVES, JE,JE
PETONETS SUSANNA
Quina decoració més maca!
Que espavilades les teves filles! Com les meves! Las seva padrina els dóna diners perquè es comprin el que vulguin, que la mona ja la fa la mama!!!
És clar que... com la Mona feta a casa,res de res, oi?
Una abraçada!
precioses!!! aquest any no he pogut fer-la, a veure si el proper...
pt!
Anna, crec que hauries de muntar un negoci on poguéssim venir a tastar les teves especialitats. Ets una artista!
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. La veritat és que no van durar gaire les mones, i aixó que no som massa llaminers tampoc.
PTNS
Home, qualsevol no demana a la seva mare que els faci les mones amb la bona pinta que tenen!
Publica un comentari a l'entrada