En vam menjar el dilluns de Pasqua. Vaig fer les mandongulles una mica diferents de com les faig nomalment afegint-hi pinyons. També serien bones amb qualsevol altre fruit sec. És un mar i muntanya bo i senzill de fer.
INGREDIENTS
Per les mandonguilles
600 gr. de carn picada de porc ( o barrejada amb carn de vedella)
1 ou
1 all
julivert
pa ratllat
farina
50 gr. de pinyons
sal al gust
Els altres ingredients
12 llagostins (jo n' hi poso 3 per persona)
1 ceba
1 all
1 vas de brou de peix (pot ser aigua amb 1/2 pastilla de brou)
2 cullerades de salsa de tomaquet
1 fulla de llorer
PREPARACIÓ
Fregim els llagostins en oli d' oliva (no els hem de fregir gaire donçs després ja els acabarem de fer). Els traiem de la paella i els reservem.
Fem la pasta de les mandonguilles barrejant tots els ingredients, menys la farina i les fem, arrebosant-les amb farina.
Les fregim en l'oli anterior (igual que els llagostiuns, no han d' estar gaire cuites, només s' han d' enrrossir).
Retirem les mandonguilles i les posem en una cassola. En el mateix ol, fregim la ceba i l' all ben picadets i afegim la salsa de tomaquet. Ho deixem fer una miqueta i afegim el brou de peix i el llorer. Ho aboquem a la cassola amb les mandonguilles. Ho deixem uns 15 minuts a foc suau i afegim els llagostins. Ho deixem 5 minuts més i ja ho tenim llest per servir.
16 comentaris:
com tu dius, un plat de mar i montanya, amb aquest suquet de luxe
ptns
Anna, sort que ja he sopat, ha de ser deliciós! que tal la pluja per aqui dalt? aqui a manresa va fent xàfecs! Bona nit!
Hola Anna, que bo. Estic molt enganxadissima al teu blog, m'agradant molt les teves receptes.Un peto,
Rosa M
Ostres Anna!!! a tu t'agrada cuinar i a mi m'agrada que cuinis!!! jajajajjaja... quin plat!!! té una pinta!!!! ummmmm!!! Sembla que allargant el braç en pugui agafar una miqueta!!! tant de bò!!!
Petonets cuinera!!!
Miel
Per cert!!! acabo de veure la teva mona i t'ha quedat molt bé!!! i segur que molt bona!!! Jo no havia fet mai ous de xocolata,... aquests són els primers que faig!!! i si t'explico... mira: només tinc un motllo, per tant havia de fer una meitat, dexar solidificar i després l'altre, doncs se'm va trencar una meitat quan ja tenia l'altre gairebé acabada!!! i de matinada... amb la mona per entregar a l'endemà.. uffff... va ser massa!!! ja em veus a les tantes desfent xocolata una altra vegada!!! grrr... finalment va sortir!!! però l'any vinent em compro un altre motllo igual i faig les dues meitat alhora!!! molt més ràpid!!!
Petonets
Miel
Oh, Anna... quina enveja que em fas!! Poder menjar uns llagostins amb aquesta pinta que tenen!! T'ha quedat un plat genial!! I imagino que igual o més de bo! :)
Petons!
Molt bo Anna aquest mar i muntanya, la idea dels pinyons dintre de les mandonguilles la probaré i els llagostins quina bona pinta que tenen...
Petonets.
Els mars i muntanya són la meva debilitat... trobo que fan molta festa, oi? I les mandonguilles, amb el toc dels pinyons, segur que queden més gustoses.
A MI M'ENCANTEN els mar i muntanya sigui la barreja que sigui surten sempre boníssims i el teu té molt bona pinta ...nyammmmm
Bon cap de setmana
Anna,
Un mar i muntanya boníssim que t'ha quedat amb una pinta fenomenal.
Una abraçada
Les mandonguilles son el plat preferit del meu marit!!! Segur que li encantaria aquest mar i muntanya!
Petunets,
Eva.
Lídia,
A casa ens agrada molt aquest mar i muntanya. I per sucar pa....
ptns.
Carme,
Aquí igual. Tota la setmana plovent...L' any passat no plovia i en canvi, aquest any...
ptns.
Rosa M,
A mi ja m' agrada que estiguis enganxada al meu blog Me n' alegro molt..
ptns.
Miel,
Sí, ens agrada cuinar... i també menjar oi?
Ostres, quins nervis no? De matinada i amb l' ou a mitges... Però al final et va quedar perfecte, ningú diria que hi tinguéssis tants problemes...
ptns
Mercè,
Sí que eren bons però no et pensis, eren congelats. Que no en teniu a California de llagostins?.
ptns.
Teresa,
Jo no ho havia provat mai aixó de posar-hi pinyons però ens ha agradat. Dóna a les mandonguilles un toc diferent, com més de festa.
ptns.
Gemma,
Sí, a mi també m' encanten els mar i muntanya. I aquest surt molt bo sense ser gens difícil.
ptns.
Mar,
Donçs en així estic completament d' acord amb tu.
ptns.
Josep,
Gràcies. A casa tinc dues llepafils que si no fa bona pinta... no s' ho mengen.
ptns.
Eva,
Donçs fes-lo content i prepara-li'n un plat. Ja dic que és molt senzill de fer.
ptns.
Anna quan puguis paassat per el meu blog que t'he deixat una coseta.
Espero que t'agradi
ptns
Ummmmmmmmm que buenassssss Anna, palabrita que pienso hacer tus albondigas.
Un besazo preciosa y buen finde
Moro per un bon plat de mandonguilles, i si a sobre hi ha llagostins, ha de ser sublim. Quina gana i això que ja he dinat. Muac.
Bona recepta! L'he provada i ha tingut molt d'èxit.
Publica un comentari a l'entrada