dimecres, 18 de febrer del 2009

BUNYOLS DE VENT


Són bons els bunyols... I ara feia temps que no en feia. L' altra dia passant per davant d' un forn de pa vaig veure un rètol que deia " tenim bunyols de quaresma" i en va fer venir gnes de fer-ne.

INGREDIENTS

250 ml. de llet.
200 gr. de farina
1 culleradeta de llevat en pols.
150 gr. de mantega.
4 o 5 ous.
Un polset de sal
Ralladura de llimona.
Sucre.

PREPARACIÓ

Escalfem la llet al foc amb mantega. Quan comenci a bullir i la mantega desfeta, afegim la farina i el llevat. Barregem amb una espàtula de fusta. Deixem reposar uns minuts i afegim els ous, d'un en un.Cada vegada barregem fins que cada ou quedi barrejat amb la pasta. Ha de quedar una pasta espessa i sense grumolls.
Escalfar oli abundant en una paella i ,quan sigui calent, fregir els bunyols que anirem fent amb l' ajut de dues culleres.
Els deixem en un plat amb paper de cuina i tot seguit, els arrebossem amb sucre.

2 comentaris:

Mercè ha dit...

jejeje... s'acosta la Quaresma i tots els blocaires a fer bunyols de tota mena! ;) T'han quedat molt bé! :) I farcits amb una mica de crema, han de ser un pecat!! ;)

ANNAFS ha dit...

Si noia, ara toca bunyols... Jo ja estic pensant en els de bacallà...