diumenge, 30 de setembre del 2018

CANELONS DE VERDURES I CEPS AMB SALSA DE CERVESA I CRUIXENT DE FORMATGE



Aquesta recepta ha estat guanyadora a la categoria de recepta saludable al VII Concurs de receptes per a Bloguers del dia CUINA , en el marc de la festa Porc i Cervesa Fira Gastronòmica de Manlleu. Moltes gràcies !!


La veritat és que encara que sembli una recepta una mica laboriosa, no ho és tant i té el avantatge que es pot cuinar amb antelació. La podem fer en dues parts: el dia abans preparar els canelons i deixar-los a la nevera tapats amb film transparent. La salsa també la podem cuinar prèviamanet, i la guardem a la nevera i per últim, el cruixent també el podem tenir fet del dia abans. Després només caldrà afegir la salsa i escalfar el canelons al forn, o també els podem escalfar al microones, i decorar amb el cruixent de formatge i els ceps laminats.



INGREDIENTS  (8-10 canelons)

1 ceba gran
1 carbassó gros
1 albergínia
2 tomàquets
un grapat de fulles de col kale
un grapat de mongetes tendres
200 gr. de ceps (reservem algunes làmines per la decoració)
10 plaques de canelons 
sal,pebre

Per la salsa

1 ceba
1 pastanaga
200 ml de brou de pollastre
100 ml. de cervesa
sal, pebre

Cruixent de formatge



150 gr. de formatge ratllat
orenga
1 full de paper de forn


PREPARACIÓ

Fem bullir les mongetes tendres juntament amb la col kale  en aigua salada durant un 10 minuts. Deixem escòrrer. Tallem les verdures i els ceps a daus.
Preparem les plaques dels canelons segons les instruccions del paquet ( últimament en faig servir de les que no cal bullir-les, només deixar-les en aigua calenta durant una estona, després escorre-les i posar-les damunt un paper de cuina perquè perdin l' aigua).
Posem una paella al foc amb oli d' oliva, i fregim les verdures: primer la ceba, l' albergínia, els ceps, el carbassó i els tomàquets. Salem. Afegim la col kale i les mongetes tendres . Rectifiquem de sal i afegim una mica de pebre. Deixem coure fins que les verdures estiguin tendres. 

Fem els canelons amb aquest farcit, i els posem en una plata que pugui anar al forn.

Fem la salsa de cervesa:

Posem a sofregir  en oli d' oliva la ceba i la pastanaga tallades a dauets. Les salem. Quan ja estiguin daurades, afegim la cervesa i deixem reduir durant 5 minuts. Afegim el brou de pollastre , deixem fer durant un parell de minuts i triturem. Hi posem pebre i ho tastem per si hi cal  una mica més de sal.

Pel cruixent de formatge

En un paper de forn que ens càpiga al microones hi escampem formatge ratllat ( una capa ben fina) i hi espolsem una mica d'orenga per damunt. Ho posem al microones fins que vegem que està daurat. Retirem, deixem refredar i ho trossegem amb les mans

Aboquem la salsa per damunt dels canelons, els posem al forn a escalfar uns minuts (o al microones si ho volem, no s'han de gratinar ni res, només escalfar) i abans de servir  hi afegim el cruixent de formatge i les làmines de cep que haurem passat per la paella.




4 comentaris:

Raquel Galin ha dit...

No me extraña que halla sido seleccionada, es un plato exquisito y con una presentación de diez, felicidades!!
Petons

La Cuina de l'Olga ha dit...

Finalista i...premiada! Enhorabona, Anna! Gran recepta!
Petonets,
Olga

Anònim ha dit...

Molt bona recepta!!
ho ferem!!

Anònim ha dit...

aquesta recepta té molt bona pinta i sobre tot és sana!