dimarts, 27 de febrer de 2018

CIGRONS A LA CATALANA


La Cristina del blog Bufet de postres ens va proposar  a una colla de bloguers fer una recepta del llibre "Cuinar és senzill" de la Montserrat Seguí per fer-li un petit homenatge a aquesta gran cuinera, que malauradament ens va deixar  al 1984. 
En aquest llibre hi podem trobar un munt de receptes amb explicacions clares i senzilles.

Entre totes les receptes, he escollit aquesta d' uns cigrons amb salsa que pot servir de plat únic. Sobretot no ens descuidem de tenir un bon pa per sucar!


INGREDIENTS

400 g de cigrons
4 ous
100 g de panses
1 ceba
2 grans d' all
1cullerada de salsa de tomàquet
1 cullerada de farina
375 g de brou (fet a casa o de brick)
25 g d' ametlles torrades
julivert
oli, sal



PREPARACIÓ

Necessiteu els cigrons ja cuits (si voleu els podeu comprar cuits, en conserva o granel).Si decidiu fer-los a casa, aquí teniu la recepta de com els faig jo.
Feu els ous durs. Poseu les panses en remull en aigua calenta durant mitja hora.
Feu la salsa: En una cassola feu fregir la ceba ratllada amb una mica d' oli. Quan començi a agafar color,  hi afegiu la cullerada de farina i remeneu esperant que es torri una mica. Afegiu el tomàquet i el brou, remeneu i deixeu que  bulli. Afegiu una picada feta amb les ametlles, l' all i el julivert i deixeu coure uns 10 minuts a foc lent. Tasteu-lo per si calgués afegir sal.si us agrada ben fina hi podeu passar la batidora. 
Incorporeu els cigrons, les panses i els ous tallats .Ho deixeu tot junt durant uns 10 minuts més també amb poc foc.

7 comentaris:

Montserrat Grau Honrubia ha dit...

Un plat perfecte per aquests dies d'hivern. És perfecte per combatre el fred i com tu ben dius, per sucar-hi pa.
Ptnts

Cristina ha dit...

Quin plat! Ple de nutrients com són les llegums. Amb la salsa, les panses i l'ou dur i, sobretot amb la llesca de pa. Molt encertat per aquests dies de fred. Un plat tradicional que sempre ve de gust. Gràcies per participar Anna!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmm...el que donaria per poder tastar-los!
Petonets, Anna!
Olga

joaquim gines vicent ha dit...

AQUETS CIGRONS AMB PANSES FAN MOLT BONA PINTA

Carme Busquets ha dit...

A casa fem pa la coresma que son molt bons

Miquel Ballell ha dit...

Facil de fer i molt molt nutritiu

Natàlia Andreu Osta ha dit...

les llegums m'ha agraden totes pero trobu que fetes aixi li donan un altre toc molt mes bo