En aquest llibre hi podem trobar un munt de receptes amb explicacions clares i senzilles.
Entre totes les receptes, he escollit aquesta d' uns cigrons amb salsa que pot servir de plat únic. Sobretot no ens descuidem de tenir un bon pa per sucar!
INGREDIENTS
400 g de cigrons
4 ous
100 g de panses
1 ceba
2 grans d' all
1cullerada de salsa de tomàquet
1 cullerada de farina
375 g de brou (fet a casa o de brick)
25 g d' ametlles torrades
julivert
oli, sal
PREPARACIÓ
Necessiteu els cigrons ja cuits (si voleu els podeu comprar cuits, en conserva o granel).Si decidiu fer-los a casa, aquí teniu la recepta de com els faig jo.
Feu els ous durs. Poseu les panses en remull en aigua calenta durant mitja hora.
Feu la salsa: En una cassola feu fregir la ceba ratllada amb una mica d' oli. Quan començi a agafar color, hi afegiu la cullerada de farina i remeneu esperant que es torri una mica. Afegiu el tomàquet i el brou, remeneu i deixeu que bulli. Afegiu una picada feta amb les ametlles, l' all i el julivert i deixeu coure uns 10 minuts a foc lent. Tasteu-lo per si calgués afegir sal.si us agrada ben fina hi podeu passar la batidora.
Incorporeu els cigrons, les panses i els ous tallats .Ho deixeu tot junt durant uns 10 minuts més també amb poc foc.
8 comentaris:
Un plat perfecte per aquests dies d'hivern. És perfecte per combatre el fred i com tu ben dius, per sucar-hi pa.
Ptnts
Quin plat! Ple de nutrients com són les llegums. Amb la salsa, les panses i l'ou dur i, sobretot amb la llesca de pa. Molt encertat per aquests dies de fred. Un plat tradicional que sempre ve de gust. Gràcies per participar Anna!
Mmmmm...el que donaria per poder tastar-los!
Petonets, Anna!
Olga
AQUETS CIGRONS AMB PANSES FAN MOLT BONA PINTA
A casa fem pa la coresma que son molt bons
Facil de fer i molt molt nutritiu
les llegums m'ha agraden totes pero trobu que fetes aixi li donan un altre toc molt mes bo
Demà els faig. De debò que fan molt bona pinta.Confinats, si, però al menys mengem be. Salutacions!!!
Publica un comentari a l'entrada