dissabte, 8 d’abril del 2017

GALETES D' AMETLLA (recepta Richard Bertinet)



Quines ganes de tenir aquest llibre a les mans!! Va fer-se esperar, va haver de venir d' Oxfort per correu. No està traduit al castellà i encara menys al català però és molt visual, hi ha moltes fotografies i amb el meu anglès ja rovelladet i el traductor sembla que me'n surto prou bé.
Hi ha diferents masses per fer molts tipus de dolços, em sembla que l' amortitzaré.

He volgut començar amb una recepta senzilla, unes galetes que són boníssimes, segur que no us duraran gens, però si les heu de guardar, poseu-les en una caixa metàlica que s' us guardaran uns 15 dies.

Si les voleu fer sense ametlla, enlloc d' afegir els 100 gr. de farina d' ametlla, hi poseu farina normal. O hi podeu afegir una mica de xocolata o coco... Teniu totes les opcions que s' us acudeixin!


INGREDIENTS

250 gr de farina
100 gr. de farina d' ametlla
130 gr. de sucre
125 gr. de mantega de bona qualitat sense sal
1 pessic de sal
2 ous sensers i un rovell
1 culleradeta de canyella

1 altre ou per pintar les galetes
Unes ametlles per decorar ( a bastonets o làmines..)



PREPARACIÓ

Agafem la mantega (millor que la deixem una estona abans fora de la nevera) i la posem entremig de dos papers de forn, l' estirem amb el corró perquè ens quedi una làmina que afegirem a un bol on hi tindrem les dues farines. Amb les mans anem integrant la mantega a la farina. Afegim els ous, el rovell, la canyella i el sucre i el pesic de sal. Remenem amb una espàtula o pala.
Pasem a una superfície neta (per exemple el marbre de la cuina) hi espolsem una mica de farina  i amasem amb les mans fins a obtenir una pasta llisa i no massa enganxosa. La posem dins un bol i la deixem reposar a la nevera un mínim d' una hora. Si la hi deixu tota la nit, encara millor.

Engegeu el forn a 200 ºC
Estireu la massa amb el corro i amb el talla-galetes o algun estri que ens faci aquesta funció, com podria ser un vas, anem tallant les galetes i les disposeu a la plata de forn coberta amb un paper de forn o  untada amb mantega i empolsinada amb farina. Les pintem amb ou batut i hi posem bastonets d' ametlla per damunt.



Baixem la temperatura del forn a 180 ºC i hi posem les galetes fins que estiguin daurades, uns 10 minuts.






5 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Recepta apuntada, Anna! Aquest Sr. Bertinet et te encisada, oi?
Saps un secret? M'he comprat el llibre del pa del que tu tan bé parles. Ja t'explicaré encara no l'he pogut ni fullejar!
Petonets,
Olga

Montse ha dit...

Ooh tenen un aspecte espectacular!
No conec aquest senyor, però vaig a investigar.
Bon diumenge!

Palmira POM ha dit...

No coneixia pas aquesta recepta de galetes del Ricahrd Bertinet! Però me l'apunto perque tenen molt però que molt bona pinta!
Petons i bona setmana,
Palmira

Eva ha dit...

Què bones que han d'estar aquestes galetes, m'hi encanta el toc de la farina d'ametlla i el cruixent de sobre, i segur que venint d'aquest gran mestre no fallen. Petonets!!

No tot són postres ha dit...

Tu ves fent receptes del R Bertinet...així no caldrà comprar aquest llibre, ja en comprarem d'altres hehehe
PTNTS
Glòria