divendres, 15 de gener del 2016

LLENGUADO AL CAVA AMB BROQUETA DE LLAGOSTINS


Una recepta que em porta vells records d' un dels dies més especials de la meva vida que vam menjar aquest plat, o semblant, fa molt anys i ja no recordo el gust, només el nom del plat i que era bo, bo. M' havia arribat  aquest cava excel.lent i fet artesanalment a Sant Sadurní d' Anoia i el volia provar amb una recepta ben especial, perquè penso que si per cuinar fem servir vins o caves o licors de bona qualitat, el plat guanyarà moltíssim. I sí, va ser un plat boníssim, d' aquells que fan festa encara que no ho sigui , el peix que es desfà a la boca, gustós, la salseta amb el cava Brut Nature Reserva de Celler Vell, deliciosa,  i  fàcil de preparar! 
A Celler Vell elaboren cava de manera artesanal  amb tradició familiar de principis de segle XX. En podeu comprar on line a la seva web. Proveu-lo, us agradarà! 


INGREDIENTS (4 persones)


4 filets de llenguado o llenguados sensers
1 ceba
1 pastanaga
100 ml de cava  Brut Nature Reserva  "Celler Vell"
100 ml de brou de peix
200 ml de nata líquida
Oli d' oliva, sal i pebre
12 llagostins pelats que siguin una mica grans


PREPARACIO

Salem i enfarinem  els llenguados i els fregim per les dues cares en una paella amb oli. Els reservem en una cassola.
Ratllem la ceba i la pastanaga o les tallem a dauets petits o a la juliana. Les fem fregir a foc baix en una paella amb oli d ' oliva. Salem.
Afegim el cava, deixem reduir i afegim el brou. Seguidament, la nata líquida. Rectifiquem de sal i hi posem pebre al gust. Deixem uns 3-4 minuts al foc.
Aboquem aquesta salsa a la cassola on hi tenim els llenguados i ho deixem que bulli uns minuts mes, fins que la salsa hagi espessit. 
Enfilem els llagostins: 3 en  cada broqueta i els salpebrem. Els fem a la planxa volta i volta i servim de seguida. 

3 comentaris:

lolines ha dit...

Un llenguado, de luxe.
Bon cap de setmana

Cristina ha dit...

Un Penedès, si us plau! jejeje...És un plat de Festa Major.

No tot són postres ha dit...

Anna...quina bona pinta!!!!
PTNTS
Glòria