Una recepta que em porta vells records d' un dels dies més especials de la meva vida que vam menjar aquest plat, o semblant, fa molt anys i ja no recordo el gust, només el nom del plat i que era bo, bo. M' havia arribat aquest cava excel.lent i fet artesanalment a Sant Sadurní d' Anoia i el volia provar amb una recepta ben especial, perquè penso que si per cuinar fem servir vins o caves o licors de bona qualitat, el plat guanyarà moltíssim. I sí, va ser un plat boníssim, d' aquells que fan festa encara que no ho sigui , el peix que es desfà a la boca, gustós, la salseta amb el cava Brut Nature Reserva de Celler Vell, deliciosa, i fàcil de preparar!
A Celler Vell elaboren cava de manera artesanal amb tradició familiar de principis de segle XX. En podeu comprar on line a la seva web. Proveu-lo, us agradarà!
INGREDIENTS (4 persones)
4 filets de llenguado o llenguados sensers
1 ceba
1 pastanaga
100 ml de cava Brut Nature Reserva "Celler Vell"
100 ml de brou de peix
200 ml de nata líquida
Oli d' oliva, sal i pebre
12 llagostins pelats que siguin una mica grans
PREPARACIO
Salem i enfarinem els llenguados i els fregim per les dues cares en una paella amb oli. Els reservem en una cassola.
Ratllem la ceba i la pastanaga o les tallem a dauets petits o a la juliana. Les fem fregir a foc baix en una paella amb oli d ' oliva. Salem.
Afegim el cava, deixem reduir i afegim el brou. Seguidament, la nata líquida. Rectifiquem de sal i hi posem pebre al gust. Deixem uns 3-4 minuts al foc.
Aboquem aquesta salsa a la cassola on hi tenim els llenguados i ho deixem que bulli uns minuts mes, fins que la salsa hagi espessit.
Enfilem els llagostins: 3 en cada broqueta i els salpebrem. Els fem a la planxa volta i volta i servim de seguida.
3 comentaris:
Un llenguado, de luxe.
Bon cap de setmana
Un Penedès, si us plau! jejeje...És un plat de Festa Major.
Anna...quina bona pinta!!!!
PTNTS
Glòria
Publica un comentari a l'entrada