diumenge, 24 de juliol del 2011

CARQUINYOLIS


Uns carquinyolis per acompanyar el cafè o per picar a qualsevol hora...
La recepta és del llibre " Muffins y otros pastelitos"



 INGREDIENTS

250 grs. de farina
1 cullerada de llevat en pols
1 pessic de sal
150 grs. de sucre
2 ous
ratlladura de taronja
una mica de canyella en pols
100 grs. d' ametlles crues amb la pell (jo les compro a l' Area de Guissona)

PREPARACIÓ

Batem els ous  i el sucre amb les barilles elèctriques, afegim la farina, el llevat, la sal, la canyella i la ratlladura de taronja. Tornem a batre bé, afegim per últim les ametlles barrejant amb una espàtula.
Dividim la massa en dues parts (caldrà que ens espolsem les mans amb farina) i després fem dos rotlles amb la pasta, que  posarem a la plata damunt de paper de forn.. Els coem en el forn preescalfat a 180 º durant 18-20 minuts. Els traiem del forn, els deixem refredar uns 5 minuts i els tallem una mica esbiaixats i tan prims com puguem. Posem els carquinyolis de nou damunt del paper de forn a la plata  durant uns 5-8 minuts perquè es trorrin una mica. Deixem refredar damunt d' una reixeta.


Els d' aquesta fotografia són fets substituint les ametlles per la mateixa quantitat de festucs. Molt bons també!

dijous, 14 de juliol del 2011

CREMA DE CARBASSA AMB MARISC



L' altra dia  ens vam menjar la crema de carbassa freda, i en vasets individuals, per fer l' aperitiu.
Vaig  utilitzar una carbassa d' estiu, del tipus violí, que són petitetes i van molt bé per fer aquesta crema. Els vaig decorar amb gambes , altres vegades els he decorat amb vieires. Trieu la opció que més us agradi.
Ah! Els vasets de la crema que hi ha les gambes són de plàstic, dels que es llencen. 


INGREDIENTS


1 carbassa tipus violí (que pesi al voltant del kg.)
1 ceba grossa

2 patates de mida mitjana
3 porcions de formatget (tipus "caserio")
1 litre de brou de peix (podem fer-ne servir de l' envasat en brik, d' una marca de confiança)
mig vas d' aigua.
1 raig d' oli d' oliva, sal i pebre.
gambes pelades o vieires


PREPARACIÓ

Pelem la carbassa, la ceba i la patata. Tallem a trossos i els posem en una olla amb el brou i el mig vas d' aigua. Afegim els formatgets i l' oli d' oliva. Deixem bullir fins que sigui ben cuit. Afegim la sal que calgui i una mica de pebre. Triturem ben fi.
Deixem refredar la crema i la posem en vasets. Fregim les gambes o les vieires a la paella, les punxem amb una broqueta i les posem damunt del vas.

diumenge, 3 de juliol del 2011

MILFULLS DE CARBASSÓ I PASTA

Començen a haver-hi carbassons a l' hort, i també cebes, per tant ara toca fer receptes amb aquests ingredients, i si a més poden ser receptes fresquetes i que no ens portin massa feina a la cuina, millor.


INGREDIENTS


làmines de canalons ( n'hi vaig posar dues a cada milfulls)
carbassons (per dos milfulls, 1 carbassó de mida mitjana)
cebes  tendres  (per cada milfulls, 1 ceba si no es massa gran)
llagostins o gambes  ( 2 o 3 per cada milfulls)
vieires ( 3 o 4 per cada milfulls)


PREPARACIÓ


Posem aigua salada al foc i quan bulli, afegim les làmines de canaló. Les deixem bullir l' estona que ens recomani el fabricant. Les escorrem i les posem a refredar esteses damunt el marbre.
Tallem el carbassó a rondanxes primetes i les fem fregir a la planxa amb una mica d' oli d' oliva. Reservem.
Tallem la ceba a juliana i també la fem fregir a foc lent en una paella amb oli d' oliva fins que estigui ben confitada.
Reservem també.
Fregim les vieires en oli i les gambes ( que haurem pelat i reservat els caps). També les reservem. En el mateix oli exprimim els caps de les gambes o llagostins fins que surti el coral i li donem unes voltes a la paella.
Muntem el plat: Una làmina de caneló, ceba, carbassó, una altra làmina de caneló, ceba, carbassó i a damunt, les gambes, les vieires i amanim amb l' oli del coral.