diumenge, 26 de juny del 2011

LIONESES

Feia temps que tenia anotada la recepta i ganes de provar-la. De tota manera la massa de les lioneses és una mica delicada (sobretot el procés de coure-les, fer la massa no té cap secret , s' assembla molt als bunyols) i tenia por que no sortís prou bé. No ha estat així, crec que han sortit bé i ens agradat. Aviat la repetiré, segur!


INGREDIENTS 


125 ml. de llet sensera
60 grs. de mantega
75 grs. de farina
3 ous
un polset de sal


PREPARACIÓ


Mentre fem la preparació, posem el forn a escalfar a 200 º.
Posem la llet, a foc baix, amb la mantega en un cassó i quan bull, hi afegim de cop, la farina amb el polset de sal. Remenem bé amb una espàtula de fusta fins que la pasta es desenganxi de les parets del cassó. Retirem del foc i afegim els ous d' un en un, remenant i no posant-hi el següent fins que l' anterior hagi quedat ben integrat a la massa.
Posem la massa en una màniga pastisera i anen fent pilotets de massa a la plata del forn que prèviament haurem engrasat amb una mica de mantega (cal que els posem una mica separats, que al forn creixen i s' enganxarien) Amb aquesta quantitat de massa he omplert la safata del forn.
Les posem a coure a la part baixa del forn, uns 10 minuts (controlant-les per la finestreta del forn i sense obrir la porta doncs s' abaixarien de cop). Quan veiem que ja estan, apaguem el forn i les dexiem uns 5 minuts que es refredin, després obrim una mica la porta del forn i 5 minuts més, més oberta i 5 minuts més. Així fins que s' han refredat. Aquest procés el fem perquè la pasta no s' abaixi, i d' aquesta manera ens anirà molt bé.
Les traiem del forn, les obrim i ja podrem farci-les del que més ens agradi (nata, crema pastissera, trufa...) Després les podem empolsinar amb sucre llustre.

diumenge, 19 de juny del 2011

POP A LA PLANXA AMB PATATES A LA SAL

A casa ens agrada molt el pop, i per fer-lo una mica diferent del pop a la gallega el faig d' aquesta altra manera. Si tenim el pop ja cuit és un plat que ens resultarà molt ràpid de preparar. Si voleu coure el pop a casa, podeu veure la recepta clicant aquí.( el d' avui se'm va coure massa perquè vaig fer servir l' olla ràpida i li vaig tenir massa estona). Després sempre ens queda l' opcció de congelar-lo si ens en sobra per fer-lo un altre dia.
Les patates a la sal jo les faig bullir primer perquè així no els costa tan de coure's, però si són molt tendres o disposem de més temps també les podem fer directament al forn. Les patates es fan amb pela i també es menja, però si no ens agrada es poden pelar quan ja són fetes. 


INGREDIENTS

unes potes de pop cuites (2 per persona)
patates de mida mitjana ( 1 o 2 per persona)
sal gruixuda
oli d' oliva
all i julivert

PREPARACIÓ


Rentem les patates i les posem a bullir amb la  pell durants uns 15 minuts. Les escorrem i les posem en una plata sobre un llit de sal gruixuda i cobrint-les amb més sal. Les posem al forn  a 200 º durant uns 20- 25 minuts (quan la sal es trenca ja estan cuites).
Fem uns tallets superficials a les potes del pop (només perquè es facin millor) i les posem a la planxa ben calenta uns minuts per cada banda.
Posem les patates tallades gruixudes a la plata de servir i a damunt el pop, salat amb una mica de sal gruixuda. Acabem amb una mica d' all i julivert picat  i oli d' oliva. 

dilluns, 13 de juny del 2011

BROWNIES

 
Avui una recepta d' aquest pastís típic anglès, que tot i que no porta llevat jo n' hi poso una mica tal com diu la recepta que he tret del llibre " Recetas fàciles y ràpidas" . Amb aquestes quantitats us sortiran unes 24 porcions tot i que depèn de la mida del motlle.


INGREDIENTS

250 gr. de xocolata negra
200 grs. de mantega
4 ous
350 grs. de sucre
300 grs. de farina
200 grs. de nous picades  i unes  mitats de nou senseres per decorar
1 cullaradeta ( de postre) de sucre de vainilla.
1 cullaradeta (de postre) de llevat
un pols de sal
farina i mantega per espolsar el motlle.


PREPARACIÓ


Fem fondre la xocolata al bany maria (o microones). Reservem.
En un bol, barregem la mantega ( que estigui tova) amb els ous i el sucre amb la batedora elèctrica de varetes. Afegim el sucre de vainilla i la xocolata. Remenem bé però amb compte amb una llengua pastissera. Afegim la farina passada per un colador i barrejada amb el llevat i la sal. Tornem a rememenar bé.
Incorporem les nous i  barregem.
Untem amb mantega i espolsem amb farina un motlle per anar al forn i hi aboquem la massa. Hi posem les mitats de nou per damunt ( a cada porció de brownie hi correspondrà una mitat de nou).
El posem al forn preescalfat a 180º- 190º  durant uns 30 minuts  o fins que sigui cuit.
El deixem refredar i el tallem a trossos.


dilluns, 6 de juny del 2011

ESTOFAT DE BOLETS AMB CARXOFES I PINYONS

Aquests son els primers bolets frescos que hem menjat aquesta temporada, unes carreretes collides a l' Alt Berguedà. I he fet aquesta recepta que  tenia pendent des de fa molt temps.
La barreja de sabors és exquisita, de veritat.
I també tenim  l' opció de fer uns montaditos amb aquesta preparació. 


INGREDIENTS


250 grs. de cors de  carxofes congelades (poden ser dues de fresques)
250 grs. de bolets
1 ceba tendre
1 gra d' all
2 cullerades de salsa de tomàquet.
1 tomaquet
1 branca de timó
50 grs. de pinyons
50 grs. d' olives negres
unes fulles d' alfàbrega o julivert
oli d' oliva, vinagre balsàmic, sal i pebre


PREPARACIÓ


Tallem els cors de les carxofes a làmines ( si són congelades les tallem abans no es descongelin del tot, que va millor).Les saltegem amb oli d' oliva i la branca de timó.
Triturem l' all i la ceba, i en una  paella fem un sofregit. Afegim les cullerades de salsa de tomaquet i els bolets, també un parell de cullerades d' aigua. Tapem i deixem que cogui lentament.
Tallem el tomaquet a daus, piquem les olives negres i l' alfàbrega. Ho barregem amb l' oli d' oliva, el vinagre,una mica de sal i pebre.
Posem en el plat l' estofat de bolets (tebi), a damunt les carxofes i amanim amb l' oli de pinyons, tomàquets, olives negres i alfàbrega.