diumenge, 18 de gener del 2009

CREMA PASTISSERA


Recordo quan era petita que, la meva mare, els diumenges feia crema per postres per dinar. La posava en una plata i després cadascú es servia la porció desitjada. Avui he volgut recordar aquells dies i també he servit la crema en una plata.

Per espessir la crema, jo faig servir midó d' arrós. Hi ha qui fa servir maizena, però a mi no m' agrada el gust que deixa. Si en aquesta recepta volguéssim fer servir maizena, crec que seria uns 90 gr.

Aquesta crema queda força espessa, es pot fer servir també com a farciment per a molts postres. Si volem fer una crema catalana, posarem menys midó ( per 1 litre, uns 45 gr. )


INGREDIENTS


1 L. de llet

125 Gr. de sucre.

60 Gr. de midó d' arròs .

7-8 rovells d' ou.

Per aromatitzar: canyella, vainilla, pela de llimona o de taronja. Triem l' opció que més ens agradi.


PREPARACIÓ


Posem la llet ( en reservem una tassa), el sucre i la canyella ( o l' aroma que volguem ) al foc fins que bulli.

Mentrestant, fem desfer el midó amb la tassa de llet que havíem reservat i hi barregem els rovells d' ou. Si cal ho colem, és important que no quedin grumolls.

Quan la llet que teniem al foc bull, afegim la barreja anterior i anem remenant sense parar fins que espeseix ( fins que torna a bullir de nou) .

Jo la refredo omplint la pica d' aigua i allà hi poso el tupí de la crema i vaig remenant fins que es refreda una mica , que és quan l' aboco a la plata.