dimarts, 18 de novembre de 2008

POP A LA GALLEGA


Si comprem el pop fresc, és millor congelar-lo abans per què quedi més tou. Va bé coure'n un de senser i congelar el que sobri. ( encara que estés congelat, un cop cuit el podem tornar a congelar sense problema)


INGREDIENTS


1 Pop (o la metiat)

3 o 4 Patates

1 fulla de llorer

sal gruixuda

pebre vermell dolç

pebre vermell picant

oli d' oliva


PREPARACIÓ


Posem aigua al foc en una olla amb la fulla de llorer i una culleradeta de sal , i quan bulli, hi posem el pop (és millor posar-li i treure'l dues o tres vegades abans de deixar-li). Ha de bullir fins que estigui tou ( més o menys 1 hora). Les patates, les podem bullir amb el pop ( posant-les a l' olla pelades i tallades a rodanxes quan falti uns 20 minuts de cocció del pop) o be bullir-les amb una altra olla amb pela i quan estiguin cuites pelar-les i tallar-les .

Disposem les patates en una plata i a sobre hi anem tallant el pop amb unes tisores. Hi posem sal gruixuda, pebre vermell dolç (bastant ) i una mica de pebre vermell picant. Ho amanim generosament amb oli d' oliva. Es pot menjar fred o tebi.