diumenge, 24 de febrer de 2019

SOPA DE CARBASSA


Com es menjava fa més de 300 anys? Quins productes tenien a l' abast? Quines receptes, gustos, costums...?
M' agrada mirar enrera de tant en tant, en molts aspectes de la vida i en la cuina també. Potser així també entenem moltes de les coses que ens passen en l' actualitat.

Tot això ho podeu trobar al llibre "La cuina del 1714" de l' editorial Comanegra, amb la  col.laboració  dels cuiners Sergi de Meià i Benvingut Aligué.

La veritat és que aquesta sopa de carbassa ens ha agradat molt i ara que fa fred, és un d'aquells plats ideals per fer-lo passar. 



INGREDIENTS 

1kg. de carbassa tallada a daus
150 gr. d' arròs
2 cebes
1 fulla de llorer
1 grapat de mongetes blanques cuites
2 botifarres del perol
oli
sal
pebre
aigua




PREPARACIÓ

Fem un sofregit amb la ceba tallada a la juliana i la fulla de llorer en una olla amb oli d' oliva. Salem i posem un pols de pebre. Afegim la carbassa i deixem una estona amb l' olla tapada.
Afegim aigua. Quan la carbassa ja estigui a mig coure aproximadament, afegim l' arrós i la botifarra tallada a rodanxes. Deixem coure uns 20 minuts i afegim les mongetes. Servim.


1 comentari:

Kui_Netes ha dit...

Hola Anna,
He trobat el teu blog i m'hi quedo, fa bona pinta.
Vaig llegint-te poc a poc.
Molt bona aquesta sopa de carbassa.
Salutacions i bon diumenge.
:)