dissabte, 21 de novembre del 2015

KAMUT AMB VERDURES, BOLETS I SALSA SALBITXADA


Sabeu que és el kamut? Jo no ho sabia fins l' altre dia que vaig fer una visita a Casabella Natura i la Rosa i l' Àngels m' ho van explicar: és una varietat de blat que ja es cultivava a l' Antic Egipte, es veu que té molt contingut en proteines, minerals i vitamines. Casabella Natura el comercialitza ja cuit, envasat en un pot de 300 grs, molt pràctic per utilitzar amb la recepta que he fet jo o en amanides, brous, per acompanyar carns, sol si voleu....  Vaig anar cap a casa amb  un pot que em van regalar i unes quantes idees de com preparar-lo ballant-me pel cap. Avui l' hem tastat, i ens ha agradat moltíssim! A veure si vosaltres també el trobeu tant bo!. 



INGREDIENTS

1 pot de kamut "Casabella Natura"
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 ceba
300 grs. de bolets ( he fet servir xampinyons, tant de bo hagués tingut fredolics o camagrocs, però...)
oli d' oliva, sal, all 

Per la salsa salbitxada

3 tomàquets escalibats (petits, del tipus madur de sucar pa)
4 alls escalibats
1 culleradeta de nyora en pols o la polpa de dues nyores*
1 culleradeta de café de pebre vermell picant o polpa d' un bitxo sec*. 
1 llesqueta de pa sec
25-30 avellanes 
1 rajet de vinagre
300 ml.oli d' oliva

PREPARACIÓ

Posem els tomàquets i els alls al forn preescalfat  a 180º. Els coem durant uns 20-25 minuts.
En una paella fonda, fem fregir les verdures: primer la ceba i pebrot, afegim els bolets i l' albergínia al final.
Reservem.
Fem la salsa:
Al pot de la batedora hi posem les avellanes, el pa, els tomàquets i els alls pelats, la polpa * o pols de nyora, el pebre vermell o polpa de bitxo*, el vinagre i l' oli. Triturem tot junt fins que quedi una salsa ben fina. Si ens queda massa espessa, podem afegir un rajet d' aigua.
Escorrem el kamut i el passem uns minuts per una paella amb una mica d' oli i un gra d' all. 
Per servir-lo, podem posar una base de verdures i afegim per damunt el kamut i la salsa. O bé ho podem barrejar tot junt i servir la salsa damunt o apart. 


 * Les nyores i el bitxo els poseu a remullar en aigua calenta una estona i després rasqueu la polpa amb un ganivet

2 comentaris:

Sussi Abel ha dit...

L'haurem de tastar aquest Kamut jo tampoc el coneixia!

Cristina ha dit...

Quin plat! Ara no poden faltar els bolets, oi? jejeje. Jo tampoc he tastat el kamut.