Sabeu que és el kamut? Jo no ho sabia fins l' altre dia que vaig fer una visita a Casabella Natura i la Rosa i l' Àngels m' ho van explicar: és una varietat de blat que ja es cultivava a l' Antic Egipte, es veu que té molt contingut en proteines, minerals i vitamines. Casabella Natura el comercialitza ja cuit, envasat en un pot de 300 grs, molt pràctic per utilitzar amb la recepta que he fet jo o en amanides, brous, per acompanyar carns, sol si voleu.... Vaig anar cap a casa amb un pot que em van regalar i unes quantes idees de com preparar-lo ballant-me pel cap. Avui l' hem tastat, i ens ha agradat moltíssim! A veure si vosaltres també el trobeu tant bo!.
INGREDIENTS
1 pot de kamut "Casabella Natura"
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 ceba
300 grs. de bolets ( he fet servir xampinyons, tant de bo hagués tingut fredolics o camagrocs, però...)
oli d' oliva, sal, all
Per la salsa salbitxada
3 tomàquets escalibats (petits, del tipus madur de sucar pa)
4 alls escalibats
1 culleradeta de nyora en pols o la polpa de dues nyores*
1 culleradeta de café de pebre vermell picant o polpa d' un bitxo sec*.
1 llesqueta de pa sec
25-30 avellanes
1 rajet de vinagre
300 ml.oli d' oliva
PREPARACIÓ
Posem els tomàquets i els alls al forn preescalfat a 180º. Els coem durant uns 20-25 minuts.
En una paella fonda, fem fregir les verdures: primer la ceba i pebrot, afegim els bolets i l' albergínia al final.
Reservem.
Fem la salsa:
Al pot de la batedora hi posem les avellanes, el pa, els tomàquets i els alls pelats, la polpa * o pols de nyora, el pebre vermell o polpa de bitxo*, el vinagre i l' oli. Triturem tot junt fins que quedi una salsa ben fina. Si ens queda massa espessa, podem afegir un rajet d' aigua.
Escorrem el kamut i el passem uns minuts per una paella amb una mica d' oli i un gra d' all.
Per servir-lo, podem posar una base de verdures i afegim per damunt el kamut i la salsa. O bé ho podem barrejar tot junt i servir la salsa damunt o apart.
2 comentaris:
L'haurem de tastar aquest Kamut jo tampoc el coneixia!
Quin plat! Ara no poden faltar els bolets, oi? jejeje. Jo tampoc he tastat el kamut.
Publica un comentari a l'entrada