L' altre dia quan feia les propostes per a les festes vaig adonar-me que no tenia al blog gairebé cap recepta de pollastre, tot i que en faig molt sovint. Així que avui us porto una recepta ben tradicional que també us pot servir per fer aquests dies de festa.
INGREDIENTS
1 pollastre
bolets ( poden ser secs o congelats)
prunes seques
250 ml de brou de verdures
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
1 tomàquet
3 alls
1 fulla de llorer
oli d' oliva, sal, pebre
Posem oli en una cassola i fem fregir els trossos de pollastre ja salats i empebrats. Els retirem.
Tallem la ceba en 4 o 6 trossos, la pastanaga i el porro també a trossos grans i el tomàquet ( 4 trossos). Pelem els alls.
Posem la cassola amb l' oli de fregir el pollastre al foc i hi aboquem les verdures tallades i els alls sensers, també la fulla de llorer. Deixem fer uns 5 minuts. Hi posem el pollastre. Hi aboquem el brou o l' aigua.Quan bulli, baixem el foc, i tapem.
Fem la picada amb tots els ingredients i l' incorporem a la cassola. Deixem coure al voltant d' una hora (o més si el pollastre és molt gros). Fem fregir els bolets amb oli d' oliva i una mica de sal ( si són secs, els haurem posat en aigua una estona abans) i els afegim a la cassola juntament amb les prunes. El deixem uns 15 minuts més al foc.
Notes: * Potser que hi haurem d' afegir brou o aigua durant la cocció.
* Els estofats són més bons cuinats el dia abans de menjar-los.
Un cop freds, els guardem a la nevera o en algun lloc fresc.
17 comentaris:
Aquesta cassoleta de pollastre és una de les meves preferides!! amb el contrast de sabors de les prunes i l'acompanyament dels bolets queda molt festiu!
El clàssic de sempre però amb l´afegit dels bolets. Què bo! Jo sempre l'he menjat amb prunes i pinyons.
Un clàssic, però amb els bolets bonissim.
petons
Jo preparo un pollastre amb prunes i maçana. Queden tan bé les prunes amb el pollastre.....és tan bo!!!!
Una cassoleta que diu...."menja'm!!!"
Petons,
Olga
un clasico que con el añadido del bolets es al final un recetón¡
Bon Nadal
peto
El pollastre m'encanta, i així en guisat, a la cassola, més. Té una pinta fantàstica!
Un guisat que fa molt Nadal, i que té l'èxit assegurat.
Una bona llesca de pa i a disfrutar!
mmm! Aquest és un d'aquells plats que sempre triomfen perquè agraden a tothom! Molt bo, Anna. Una pregunta,per què poses això del Berguedà? Que és que hi ha una raça especial de pollastre allí? Petons
Quina cassoleta més bona!!!!
PTNTS
Dolça
Un pollastre dels de tota la vida! No hi falta de res! Deliciós!
Anna; M'agraden tots els ingredients, per tant, per a mí es una bona proposta, sigui per aquets dies o per fer-l'ho algún altre, doncs el pollastre combina bé per tot l'any.
Que tingueu molt bones vibracions aquest any que comença.
Salutacions Anna¡¡ :O)
Marina,
Els pollastes del Berguedà no són d' una raça especial o diferent, només és una denominació d' origen... hi ha molts llocs al Berguedà on es crien pollastres de manera ecologica , la carn d' aquest pollastre és molt més gustosa i bona que la dels criats a granges.
Te ha quedado un pollo de lujo. Me gustan todos los ingredientes, delicioso.
Besos
Ummm, quina cassola més bona i tradicional. M'agrada el toc que li deuen donar els bolets i la combinació amb el dolç de les prunes ha de ser bonissi.
Portava uns dies despenjada del blog i sense poder visitar les vostres cuines, així que ara que tinc vacances em pensó possar al dia de tot!
Que passis unes bones festes.
Bon Nadal!!!!
Petons!
Que bó!! A vegades busquem coses originals i les tradicionals son les més bones!!!
Que passis unes bones Festes!
uf! Deliciós, Anna! Bon any nou!
Fantastic site. Plenty of useful information here.
I'm sending it to a few pals ans also sharing in delicious.
And of course, thank you for your effort!
Here is my web blog lutheran church missouri synod let us pray
Publica un comentari a l'entrada