dijous, 6 de desembre del 2012

MANTEGADES D' AMETLLA I CANYELLA


Començant ja una mica la preparació per a les festes de Nadal, que ja s' acosten. Aquesta recepta de mantegades és del llibre "La cuina et dóna joc" de la Mireia Carbó. L' he adaptat una mica al meu gust: hi he afegit la canyella i les llavors de sèsam. Queden boníssimes! I us diré un secret; vaig estar més estona preparant els paperets i embolicant- les que elaborant la recepta. 

INGREDIENTS 



100 grs. d' ametlles torrades
100 grs. de sucre
100 grs. de llard de porc
200 grs. de farina
1 culleradeta de canyella en pols
llavors de sèsam


PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 170º C
Posem el llard de porc en un bol i l' estovem a temperatura ambient. Pelem les ametlles i les triturem, juntament amb el sucre.
Barregem el llard amb les avellanes i el sucre amb l' ajuda d' una forquilla fins que quedi ben integrat. Hi afegim la farina i la canyella i ho treballem amb les mans fins que quedi un massa llisa.
Estirem la massa amb el corró fins que quedi d' un centímetre de gruix . Amb un tallapastes o un vaset tallem rodones de pasta, i hi espolsem les llavors de sèsam per damunt. Les posem en una plata, coberta amb un paper de forn o untada amb  mantega.
Les fem coure uns 10 minuts a 170º C.
Esperem que es refredin per treure-les de la plata, si no s' espatllaran. 


11 comentaris:

Elena ha dit...

Osrtres quina bona pinta que tenen segur que estan molt bons.Petons.

Miquel ha dit...

Molt bonas!!
Peto

Montse ha dit...

T'han quedat perfectes i tan ben presentades amb els papers de colors.
Molts dels dolços de Nadal els faig jo mateixa i crec que aquest any afegiré les teves mantegades.
Salutacions i gàcies.

Cinta ha dit...

T'han quedat ben bé com els de compra eh, molt bons! una abraçada!

Gemma ha dit...

Amb els sèsam molt millor!
Estic segura que porta més feina fer els papers que la pròpia recepta, i si és de la Mireia, segur que triomfen ;)

Marta CuinaDiari ha dit...

Què bons Anna! a mi també m'agrada fer els dolços de Nadal a casa, no tenen comparació! aquestos me'ls apunte! Marta

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es veritat que es triga més en tallar els papers que en fer les mantegades, però t'han quedat molt bé.
Petons.

QUIMA ha dit...

T'han quedat unes mantegades perfectes.
petons

VISCalacuina ha dit...

T'han quedat molt guapes, les provaré,no en dubtis!

Anònim ha dit...

Boníssssssiiiimmmmes!!!!
I qué maques embolicadetes!!!!
Prenc nota, doncs ja estem al nadal i encara no he fet cap mantegada ni torrons....
Es veuen precioses i delicioses!!!
Petonets, Anna.

PILAR ha dit...

Quina pinta!!!!! Uns embolcalls ben vistosos.
Petons