dimarts, 1 de maig del 2012

PURÉ DE PATATES I OU AMB TÒFONA


Encara no tenia al meu receptari cap recepta amb tòfona, i és que, tot i ser tan apreciada a la cuina,  tampoc ens acaba d' agradar a casa el gust tan potent que té. De totes maneres aquesta recepta, ben senzilla, integra el sabor de la tòfona amb la resta d' ingredients i en fa un plat deliciós.
Podem fer el plat en format petit, per fer un  entrant o aperitiu,o bé amb més quantitat (haurem d' augmentar les mesures d'  ingredients) per fer un primer plat. 


INGREDIENTS

5 patates mitjanes
4 ous
1 tòfona
oli d' oliva, sal, una mica de pebre, una mica de julivert per decorar 


PREPARACIÓ

Fem bullir les patates a trossos amb sal fins que siguin cuites. Reservem una mica d' aigua de cocció (per afegir-la al puré de patates, si ens cal). Les aixafem amb una mica d' oli d' oliva i una mica de pebre. Afegim si ens convé,  l' aigua de cocció.
Posem un tros de paper film en una tassa, l' untem amb oli i hi  aboquem l' ou. Fem una mena de paquet cargolant l' extrem del plàstic. Fem un paquet per cada ou. Posem aigua en una olla i quan bull  hi posem els paquetets amb els ous. Els deixem coure uns 5 minuts. També els podriem fer ferrats. 
Muntem el plat:  hi posem a sota el puré de patates amb la màniga pastissera, després l' ou, i per últim la tòfona ratllada ( prèviament rentada i raspallada amb un raspallet ben petit, per treure tota al terra que té) i el julivert picat.

17 comentaris:

Lídia ha dit...

la tòfona amb el puré de patata a casa ens agrada molt

Àngels ha dit...

Un plat dels que m,agraden...senzill, facil de fr i bonissim, segur!
Ara mateix el tastaria!

Miquel ha dit...

la trufa me encanta su aroma y esta combinacion es de mis favoritas.
peto

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada un petit toc de tòfona amb el puré de patates o amb els ous ferrats.
Petons.

GEMMA ha dit...

Una presentació molt maca... i segur que de sabor esta molt millor!!!
Petonets.

mamilu ha dit...

Quin purè de luxe total !!! el aroma de la tòfona es delicios.
Petonets i moltes mercès per les tevas bonicas paraules.

Tapa't de tapes ha dit...

Ben bo! I trobo que la tòfona sempre lliga molt bé, amb ou. petons

Gemma ha dit...

És una combinació clàssica que té l'èxit assegurat. A casa tampoc tenim gaire costum de cuinar amb tòfona, el preu ens tira enrere... ;)

La cuina de l'Eri ha dit...

Doncs convidam a mi... i no us deixo ni tastar-ho!! Petons

la cocina de frabisa ha dit...

Enhorabuena por el blog, tienes unas recetas muy ricas. Este puré me parece sensacional.

un besazo

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; La tófona, un bolet poc apreciat, doncs, el preu el fa moltes vegades intocable, però a la cuina l'hi dóna un gust molt apreciat.
Que vagi de gust Anna¡¡ :-D

Cristina ha dit...

Un plat d´or!

Fem un mos ha dit...

La tòfona lliga molt bé amb els ous i la patata, llàstima del preu intocable.
Ta quedat un plat fantàstic
Peons

Visc a la Cuina ha dit...

Aquest és un puré digne d'una gran ocasió!

el taller de cuina ha dit...

Si en poses només una mica la tófona dóna molt bon aroma i gustet, ara si et passes és molt fortota! aquest plat ha de ser deliciós!
petonets

Alfons ha dit...

el perfum de la tofona ha de fer uns ous espectaculars.. magnifica aquesta combinacio

QUIMA ha dit...

Aquest puré aromatitzat amb la tòfona ha de ser bonissim.
petons