diumenge, 30 de gener del 2011

TORTELL DE CABELL D' ÀNGEL

Un tortell fet amb massa dolça, de la recepta que em dóna tants bons resultats, del Richard Bertinet .
Amb aquesta massa he fet espirals amb melmelada, panets, pa amb trossets de xocolata, coques.. i ara un tortell. I el millor és que sempre em fa quedar bé!



INGREDIENTS (per a dos tortells)

250 grs de llet sensera tèbia
2 ous grossos
40 grs. de sucre
60 grs. de mantega a temperatura ambient
10 grs. de sal
500 grs. de farina de força
15 grs de llevat fresc

1 ou per glassejar els tortells

cabell d' àngel per farcir els tortells
granet d' ametlla i sucre llustre per decorar


PREPARACIÓ


1-Faig la massa a la panificadora incorporant els ingredients pel mateix ordre que estan escrits, i amb un programa d' amasat i llevat.
2-Quan es treu la massa de la màquina, espolsem el marbre i les mans amb una mica de farina, fem dues parts de la massa, i estirem amb un corró cada part per fer dos rectangles, que seran els dos tortells. Posem cabell d' àngel i enrotllem com un caneló, que després anirem estirant amb compte, amb les mans. Unim els dos extrems i pintem amb ou batut. Posem en una plata per anar al forn untada amb oli, tapem amb un drap i deixem llevar 1h. i mitja en lloc tebi ( va molt bé el forn apagat). Tornem a pintar amb ou i espolsem per damunt granet d' ametlla. Posem un bol o vas al forat del mig perquè no es tanqui quan llevi.


3-I els posem al forn preescalfat, a 220 º durant 2 o 3 minuts, llavors baixem el foc a 200 º durant 20-25 minuts. Si es torra massa de sobre l' haurem de tapar amb un paper de plata.
Els deixem refredar damunt una reixa (la del forn va bé) i els espolsem amb sucre llustre.

Si no teniu panificadora o màquina d' amasar, haureu de barrejar el llevat i la farina amb les mans i afegir la mantega, el sucre i la sal, finalment els ous i la llet. Amaseu fins que quedi una massa llisa.
Feu un bola amb la massa i deixeu-la en lloc tebi durant 1 h i mitja, tapada amb un drap humit.
Continueu la recepta a partir del punt 2.

20 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola Anna,
t'agafo la recepta! Vist que li dones molts usos, així que la faré i més si sempre et fa quedar bé!! M'encanta el tortell, però el cabell d'àngel no massa, tot i així, no et diria que no a un tallet d'aquest teu! Petons,

QUIMA ha dit...

Hola Anna, jo també t'agafare la recepta, ja que veig que no te massa dificultat per ferla. Com que no tinc panificadora la fare seguie¡n els pasos ultims. Te una pinta bonisim. A veure si la propera setmana el probo.
gracies per compartir.
petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Jo també he pres nota per fer aquest tortell, tinc un pot de cabell d'àngel esperant.
T'ha quedat molt be
Gràcies per la recepta.
Petons.

Visc a la Cuina ha dit...

Un tortell preciós! I a més amb la panificadora, a veure si el puc fer aviat!

Miquel ha dit...

Anna
me gusta tu tortell de cabell d`Angel.Te ha quedado muy bien.
peto i bona setmana
miquel

Gemma ha dit...

T'ha quedat fantàstic! A mi les masses que han de llevar em fan molta por, sobretot perquè l'amassat a mà és molt complicat.
Amb aquest farcit ha de quedar deliciós.

Cristina ha dit...

T´ha quedat un senyor tortell...a mi sí que m´agrada el cabell d´àngel. Tindré en compte aquesta recepta que proposes per a futures creacions.

Unknown ha dit...

Uffff quin tortell més genial!!!... T'ha quedat de espectacular!, ni de compra.. eh? Si poguessis donar-me'n un tallet.... ;)
Petonets

Eva Flores ha dit...

exquisit!

Rosa ha dit...

Me a encantado Anna y pienso hacerlo.
Aquí en ibiza el tortell con cabello de angel, crema o lo que se tercie, lo hacen con hojaldre y la verdad es que esta muy rico.
Este tuyo tiene que ser bocado de dioses y voy h hacerlo para reste finde

josep ha dit...

El cabell d'àngel es una de les meves debilitats dolces. El tortell, com no havia de ser d'altre manera, sensacional!!.

fina ha dit...

Molt bé t'ha quedat perfecte.
A més, molt poca gent ho fa així de professional. Em refereixo a la manera de posar el farcit¡¡
Gràcies, una feinada però molta satisafcció...

Mercè ha dit...

Anna, bravíssimo!!! T'ha quedat un tortell ESPECTACULAR!!! I quina pinta que té el tall. De professional!
Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

Em xifla el brioix i el cabell d'àngel...així que aquest tortell faria les mves delícies!!! Que boooooo!!!
Petunets,
Eva.

glutoniana ha dit...

A mi m'agrada el cabell d'àngel en poca quantitat així que me'l faria sense. Què tobet i bo que es veu :)

Las recetas de Glutoniana

Bon Tiberi ha dit...

Quin tortell més fantàstic!! Acabo d'entrar al bloc per casualitat i m'hi quedo com a seguidora que m'agrada molt el que fas. Una abraçada, Paula (bontiberi.blogspot.com)

ANNAFS ha dit...

Eri,

I encara m' en falten més, perquè la veritat és una recepta que mai falla.

Quima,

A veure si et surt bé. jo, abans de tenir la pani també amasava a mà, encara que costa més, tambe és una satisfacció.

Anna,

Jo també en tinc sempre de cabell d' àngel. el faig servir per moltes receptes.

Visc a la cuina,

Amb la pani t' estalvies d' amasar i queda molt bé.

Miquel,

Moltes gràcies. Bon cap de setmana a tu!

Gemma,

Es qüestió de "fer musculitos" amasant, jo ja ho havia fet moltes vegades quan no tenia la maquineta.

Cristina,

I si el cabell d' àngel el pots fer a casa encara millor. Ara n' hauria de tornar a fer, és més bo que l' envasat industrial.

Tast de cuina,

Va llevar molt bé i la massa va quedar molt inflada, molt tova.

Eva,

Moltes gràcies!!!

Rosa,

Con hojaldre también lo he hecho, de todos modos nos gusta mucho.

Josep,

També és una debilitat meva, és tan bo...

Fina,

Vaig mirar alguns vídeos per veure com és feia quan vaig fer el tortell de reis i aquest el vaig fer igual. De tota manera encara trobo que hi vaig posar poc cabell d' àngel aquesta vegada.

Eva,

I queda una pasta de brioix al punt, no massa dolça i fins i tot també serviria per farcits salats...

Mercè,

Moltes gràcies... Ja dic que trobo que potser hi hauria d' haver posat més cabell d' àngel. Aixó m' ho van dir els més golafres.

Glutoniana,

Sí, va quedar mlt tou i esponjós. De fet aquesta pasta sempre hi queda. Ja dic que sempre fa quedar bé!

Moltes gràcies pels vostres comentaris.Ptns.

puri ha dit...

Hola Anna,
He vist el teu comentari a pell de llimona, i no he pogut resistir-me a venir a veuret, tens un blog molt maco, i aquesta recepte es impresionant.Així que com l'Eri i la Quima i algu més estic segura, t'agafo la recepte i ja la veuras al meu algun dia.
Petons wapa!!

ANNAFS ha dit...

Paula,

Moltes gràcies per la visita! Ara vinc a veure la teva cuina...
Ptns.

Puri,

No puc veure el teu perfil, per tant no puc entrar al teu bloc...
a veure si veus aquest missatge i em dónes l' adreça, així puc visitar-te jo també....
Moltes gràcies i fins aviat!

maia ha dit...

Hola Anna, que be aquest pas a pas. Aviam si m'atreveixo a fer-lo el diumenge;)Petonets