diumenge, 23 de gener del 2011

SOPA DE CLOÏSSES

Ja fa temps que faig aquesta sopa habitualment, doncs queda molt bona i és d' aquelles receptes fàcils que ens solucionen un àpat amb poca estona. Es millor fer el brou a casa, però també obtindrem bons resultats amb un brou d' aquests de tetra-brik d' alguna marca de confiança.
Les cloïsses hem de pensar a posar-les una o dues hores abans amb aigua i sal perquè treguin la sorra que puguin tenir.


INGREDIENTS


350 grs. de cloïsses (o petxines, escopinyes...)
2 cullerades soperes de pebre vermell dolç
2 grans d' all
sopa torrada
1.5 l. de brou de peix
oli d' oliva, sal, pebre .


PREPARACIÓ


Posem oli d' oliva en una olla ( que cobreixi el fons) , que posarem a foc mig amb els grans d' all tallats en 2 trossos, els deixem un moment, i abans que no es cremin, els retirem de l' oli.
Llavors posem en aquest mateix oli el pebre vermell i hi afegim les cloïsses. Deixem que s' obrin i hi posem el brou. Quan bull, hi afegim la sopa torrada.
N' hi posem un parell de grapats i ho deixem uns minuts per veure si està bé d' espessa, o si cal afegir-n' hi més. Rectifiquem de sal, afegim un pols de pebre i deixem bullir uns 20 minuts.

15 comentaris:

Gemma ha dit...

Una sopeta senzilla i suculent, que amb el fred que fa avui aquests plats vénen molt de gust ;)

El plat blanc ha dit...

Aquesta sopeta calentona és molt apropiada amb aquest dies que fa tan fred!! i sembla fàcil de fer!!. Una abraçada

Cuinagenerosa ha dit...

que bona aquesta sopeta, anna, fàcil de fer i molt gustosa. m'ha fet gràcia que avui coincidim a publicar sopes de marisc.

Rosa ha dit...

Soy muy sopera al igual que todos los de casa, asi que me apunto esta sopa para hacerla en cuanto tenga las almejas.
Un besito Anna y bona nit

Visc a la Cuina ha dit...

Una sopa boníssima, n'havia fet fa temps, o sigui que ja toca tornar-hi: provaré la teva recepta quan ho faci!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ho be que li cauen al estòmac aquestes sopes calentes amb aquest fred. Fàcil i bona.
Petons.

Eva Flores ha dit...

quina sopa més bona! amb el fred que fa ve molt de gust.
pt!

Mercè ha dit...

A casa em diuen la de les sopetes. De tota la vida que m'encanten i sobretot ara a l'hivern. Aquesta que ens presentes, ha de ser boníssima!
Petons Anna!

La cuina de l'Eri ha dit...

M'afegeixo als del club de les sopes i més si és de cloïsses... Què bona i aquest cap de setman amb el fred ideal!

Miquel ha dit...

Con el frio que debe hacer en el Bergueda esta sopita entra muy bien.Yo ahora de buena gna me la tomaba
bona setmana
peto
miquel

Cristina ha dit...

Sopeta, fàcil, gustosa i resultona per les cloÏsses que quan era petita era el primer que devoraba a l´hora del vermout.

Fem un mos ha dit...

Qui li diu que no a una sopa calenteta i amb aquests ingredients
Petons

mercè ha dit...

Una sopa de les que obre la gana...Una temptació!A reveure

El cullerot Festuc ha dit...

Quina sopa taaan bona!!! i molt senzilleta! Guardo fumet al congelador...ja sé quina utilitat li donaré!
Petunets,
Eva.

ANNAFS ha dit...

Hola a tots,

Amb aquest fred sí que ve de gust una bona sopa ben calenta, veig que estem tots d' acord...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.