Un arrós per menjar fred amb maionesa o sense. El podem fer el dia abans i reservar-lo a la nevera fins el moment de menjar.
INGREDIENTS
400 gr. d' arrós
100 gr. de pernil salat a daus petits
100 gr. de cansalada viada a daus petits.
1 ceba a petita
1 tomaquet.
50 gr. de formatg parmesà ratllat.
1 l. de brou o aigua.
Per adornar: ou dur, enciam...
PREPARACIO
Fregim en una cassola amb oli d' oliva els daus de pernil i cansalada viada. Afegim la ceba ratllada , i quan és fregida, i el tomaquet també ratllat.
Aboquem l ' arròs i el fem enrossir una mica. Fem bullir el brou o l' aigua, i l' afegim. Salem al gust. Quan l ' arròs quasi està cuit afegim el formatge parmesà.
Posem l' arròs en un motlle de corona (o qualsevol altre si no en tenim d' aquest tipus), i el deixem refredar.
El desmotllem i el servim amb ou dur per adornar i si volem ,amb maionesa i enciam.
15 comentaris:
Ostres, quin goig que fa aquest arròs!!!
Aquest pastís és ideal pel ca de setmana...que ara que fa bon temps tenimmés ganes de voltar i no estar-nos a la cuina ficats!
Petunets,
Eva.
Esta molt ben presentat i ha de ser molt bó, l' haurem de probar de fer....
Bona setmana!
L'arròs ens soluciona tants primers plats! A casa ens agrada molt.
I aquesta corona, que maca, i no hi falta de res.Un plat ben complert!
La presentació m'ha agradat molt.
Una abraçada!
Hola Anna, una bona recepta per l'estiu quan tenim convidats i ho volem deixar preparat abans. M'agrada molt, un altre que et copio...Petons
que maco t'ha quedat Anna, i una bona idea per aquests dies de calor que ja començem a notar.
anotada queda
ptns
n frio no se, pero en caliente se cierto que me encantará.
Ya te lo contaré Anna.
Un besito y bon dia wapisima
ostres que cómodo ara que vé estiu i tens ganes d'estar a la platja o fent coses i quan tornes a casa tenir el dinar fred preparat ... me l'apunto m'agrada molt la idea una amanida d'arrós però amb un toc diferent i original
petonets
mar
Una recepta perfecte per tenir a punt un dia d'estiu quan tornes de la platja... fresquet i preparat amb antel·lació, obres la nevera i... a dinar! :)
Ai que ja ben la caloreta i fem coses fresquetes :)Que ben decorada!
Doncs molt bona idea aquesta corona d'arròs!! :) Ideal per ara que ve el bon temps! :)
Petons!
Annafs; -m'agrada cuinar- L'arrós, és sempre aquest gran al.liat, que ens soluciona tants i tants menjars. Aquest de cara a l'estiu... força bé. Que vaigi de gust Annafs. Josepb -menja de bacallà-
anna, em sembla que has inventat el risotto fred, perquè l'elaboració és igual que aquest plat italià d'arròs, però servit com una amanida. em sembla una bona idea (ja saps que a mi l'arròs m'encanta).
Dolors,
Donçs quan el vaig desmotllar, se'm va espatllar una mica. Sort que noes nota.
Eva,
Va molt bé fer-lo amb antelació. De fet, encara és millor.
Carme,
Als paladars tan exigents de les meves filles els va agradar.
Margaria,
És veritat. Si tenim un paquet d' arrós i quatre ingredients més ja tenim un bon primer plat.
ptns.
Rosa M,
Ara que comença fer calor, ja va bé fer receptes així oi?
Lídia,
Està llest amb poca estona. No porta massa ingredients. No costa gaire de preparar!
Rosa,
En principio está pensado para comer frío pero supongo que caliente también está bueno.
Un beso
Mar,
Sí ,va molt bé arribar a casa i ja tenir el dinar a punt, si més no, una part.
ptns.
Gemma,
Es que a l' estiu no agrada tant estar-se tantes hores a la cuina i a més va bé menjar fresquet.
ptns.
Bajoqueta,
És una decoració de pim-pam, tampoc és gens dfícil.
Mercè,
Sí, per fi, aquí a Catlunya ,comença a fer bon temps, que ja tocava.
ptns.
Josepb,
L' arrós es pot cuinar de tantes maneres... I a casa nostra ens encanta.
Manel,
Donçs jo no he fet mai un risotto calent. També té gràcia que el primer sigui així.El cert és que és molt bo.
L'arròs sempra ès bó, sigui com sigui, ara bé, aquest que presentes amb aquest guarniment, pinta genial. Felicitats!
Publica un comentari a l'entrada